Cazul Vintu: Nicolae Popa ar putea fi audiat prin videoconferinta


Ultimul update: Luni 23 Iulie 2012 22:40
Data publicarii: Marti 01 Martie 2011 17:56
Categorie: Stiri actuale
Nicolae Popa

Nicolae Popa, omul care este considerat "personaj-cheie" in dosarul in care este cercetat Sorin Ovidiu Vintu, nu a fost uitat de autoritatile romane. Desi este inchis in Indonezia, el ar putea fi audiat de Tribunalul Bucuresti prin videoconferinta.

In acest sens, instanta a decis emiterea unei adrese catre Ministrul Justitiei caruia ii solicita sa-i furnizeze adresa exacta din Indonezia unde s-ar afla Nicolae Popa, pentru ca sa-l poata cita pe acesta. Nicolae Popa ar urma sa fie audiat in calitate de martor in acest dosar in care Vintu este acuzat de favorizarea lui Popa.

Totodata, judecatorul, citat de Mediafax, a mentionat ca nu are cunostinta de existenta unui tratat de cooperare judiciara intre Romania si Indonezia. De asemenea, avocatii inculpatilor nu s-au opus acestor demersuri.

In octombrie 2010, procurorii i-au trimis in judecata pe Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan pentru favorizarea lui Nicolae Popa. De asemenea, Alexandru Stoian a fost trimis in judecata pentru complicitate la aceasta infractiune.

Fostul director Gelsor, Nicolae Popa, a fost condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare in dosarul prabusirii FNI, el fiind retinut la Jakarta in 2 decembrie 2009.

Mai multe detalii si pe Mediafax.

Nicolae Popa, tatal FNI, ar putea fi extradat. Il asteapta 15 ani de inchisoare

De nerecunoscut! Iata cum arata Nicolae Popa, tatal FNI. FOTO

 

Sursa: Mediafax

Nicolae Popa, tatal FNI, va fi extradat. Il asteapta 15 ani de inchisoare
Sorin Ovidiu Vintu este la spital. I s-a facut rau la proces
De nerecunoscut! Iata cum arata Nicolae Popa, tatal FNI. FOTO
VIDEO PROTVPLUS.RO