Nicolae Popa, tatal FNI, va fi extradat in 30 de zile

Dată publicare: 06-04-2011 10:54
Dată actualizare: 09-04-2012 14:17


Presedintele Indoneziei a semnat decretul de extradare a lui Nicolae Popa, acesta urmand sa fie predat autoritatilor romane in termen de 30 de zile.

Popa, in Indonezia: Nu am primit bani de la Vintu. Tribunalul: E nesincer

De nerecunoscut! Iata cum arata Nicolae Popa, tatal FNI. FOTO

Ministerul Justitiei informa, in 8 decembrie 2010, ca instanta indoneziana a hotarat ca se poate da curs cererii de extradare formulate de autoritatile romane privindu-l pe cetateanul roman Popa Nicolae, decizia judecatoreasca fiind definitiva.

Intrucat Romania nu are un acord de extradare incheiat cu Indonezia, potrivit procedurii, este necesar ca instanta indoneziana sa se pronunte definitiv in legatura cu aceasta decizie. Daca hotararea instantei este favorabila, se intocmeste un proiect de decret care va fi inaintat Presedintelui Indoneziei spre aprobare. Numai dupa ce decretul a fost semnat, extradarea poate avea loc, explica la acel moment MJ. Sursa citata preciza de asemenea ca instanta a hotarat ca, pana la extradarea efectiva, Popa Nicolae va ramane in arestul Politiei.

In februarie 2010, ministrul indonezian al justitiei, Patrialis Akbar, a autorizat extradarea in Romania a fostului director Gelsor, Nicolae Popa, procedura fiind aprobata, ulterior, si de presedintele indonezian.

Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost arestat, in 2 decembrie 2009, de autoritatile din Jakarta, Indonezia, el fiind condamnat de Tribunalul Bucuresti, in 2006, la 15 ani de inchisoare pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas, decizia ramanand definitiva in 2009. Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. Decizia definitiva si irevocabila in dosarul prabusirii FNI a fost data in 4 iunie 2006, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.


VIDEO PROTVPLUS.RO