Tanara care a nascut gemeni prin cezariana, moarta in operatie. Anestezistul ar fi incercat de 6 ori sa ii faca rahianestezie

Dată publicare: 01-03-2015 13:49
Dată actualizare: 04-03-2015 07:01


bebelus

O comisie ministeriala va analiza cazul gravidei de 24 de ani, care a murit la Spitalul Judetean Calarasi in timpul interventiei de cezariana, pentru a stabili cauzele care au dus la decesul acesteia, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

"Am cerut ca de luni o comisie ministeriala sa analizeze cazul gravidei si cauzele care au provocat decesul acesteia", a precizat ministrul.

Tanara de 24 de ani, care a nascut gemeni la Spitalul Judetean Calarasi, a murit in timpul interventiei de cezariana, iar medicul care a facut operatia sustine ca, probabil, decesul a fost cauzat de anestezie.

Doctorul anestezist, care ar fi rezident, a incercat de sase ori sa ii faca rahianestezie, sustine medicul care a facut operatia.

Familia tinerei sustine ca femeia a mers la spitalul din Calarasi pentru a naste si ca, in prima faza, ea nu a putut fi bagata in sala de operatie din cauza ca incaperea fusese inundata dupa ce o conducta s-a spart.

Ulterior, gravida a fost dusa pentru operatie cezariana intr-o alta sala, la un alt etaj din spital, iar dupa cateva zeci de minute asistentele au iesit din sala cu copiii, gemeni, ulterior familia fiind anuntata despre decesul femeii.

Familia tinerei spune ca, la iesirea din sala de operatie, medicul obstetrician le-a spus ca el si-a "facut treaba" si ca anestezistul este cel va trebui sa o trezeasca pe femeie.

Medicul ginecolog care a efectuat operatia, Viorel Constantin, a declarat ca "fara dubiu" femeia avea nevoie de cezariana si ca nu a trimis-o la un spital din Bucuresti din cauza ca travaliul avansa rapid si ar fi nascut pe drum. El a spus ca in timpul operatiei femeia a facut stop cardio-respirator.

Medicul a mai sustinut ca, din punctul sau de vedere, "operatia a fost o reusita, intrucat copiii sunt foarte bine" si ca nu se poate sti cauza decesului pana la efectuarea necropsiei, dar ca este posibil ca femeia sa fi intrat in stop cardio-respirator in urma anesteziei.

El a mai spus ca a rugat-o pe colega sa anestezista sa nu faca anestezie generala, ci rahianestezie si ca aceasta, dupa sase incercari, nu a reusit sa faca rahianestezia, in cele din urma intuband-o pe pacienta.

Medicul a mai spus ca "nu este corect" sa raspunda el "pentru ceea ce face altcineva" si ca nu are ce sa isi reproseze. Potrivit unor surse medicale, anestezistul este rezident si nu avea dreptul de a interveni fara a fi asistat.

Medicul care a operat pe tanara spune insa ca nu a stiut care este statutul doctorului cu care a lucrat. Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi nu a putut fi contactata pentru a exprima un punct de vedere in acest caz.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO