Sute de kilograme de carne au fost descoperite in apele si pe malul unui lac de langa Cluj

Ultima actualizare: 27-02-2013 01:47

Alerta in judetul Cluj, dupa descoperirea catorva sute de kilograme de carne, aruncate pe malul si in apele lacului Tarnita.

Situatia este cu atat mai grava, cu cat de aici se alimenteaza cu apa municipiul Cluj-Napoca. Inspectorii sanitar - veterinari au apelat la scafandri, ca sa scoata si ultimele ramasite de carne din lac. Atat politia, cat si Directia de Sanatate Publica au deschis anchete, ca sa afle despre ce fel de carne este vorba si cine a aruncat-o acolo.

Cel care a sesizat autoritatile a fost un localnic. Se plimba pe malul lacului cand a vazut un maldar de carne aruncata, la intamplare. Zona a fost imediat impanzita de pompieri, politie si inspectori sanitari, mai ales ca Lacul Tarnita este cel care alimenteaza intreg orasul Cluj cu apa potabila. Jumatate din carne era cazuta in apa.

"S-ar parea ca e carne de vita, nu ma pot pronunta. Carnea a fost congelata. Acum s-a decongelat partial. Am recuperat aceasta carne in proportie de 85 la suta ramanand o parte pe zona accidentata, pe zona terestra. Pe cea care a fost in lac am recuperat-o" spune Nicolae Pivariu, directorul Directiei Sanitar Veterinare Cluj.

A fost nevoie de o echipa de scafandri pentru ca si ultimele resturi de carne sa sa fie scoase din lac.

Uriasa cantitate de carne scoasa din lac a fost transportata la sediul Directiei Sanitar Veterinare, pentru a se preleva probe.

Urmeaza o alta zi de truda, deoarece o parte din carne a ramas pe malul abrupt al lacului si toata va trebui adunata si dusa la analize. Autoritatile banuiesc ca sacii cu carne au fost adusi cu un camion si descarcati din drum - direct pe malul lacului, probabil in timpul noptii.

Inspectorii asteapta acum rezultatele analizelor de laborator, pentru a vedea ce fel de carne este, si de unde ar putea sa provina. Ei spun ca nu este exclus sa fie carne de cal, aruncata de la vreun abator sau de vreun comerciant speriat de scandalurile din ultima vreme.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!