Unul dintre suspectii in cazul asasinatului din Braila a recunoscut ca a tras in victima. Ce s-ar fi petrecut in ziua crimei

×
Codul embed a fost copiat

Politistii din Braila au reusit dupa mai bine de 30 de ore sa ii prinda pe cei doi barbati suspectati ca l-au impuscat vineri, in stil mafiot, pe un tanar din Braila.

Indivizii au tras sase gloante asupra victimei si ranile din piept i-au fost fatale. Cei doi fugari au fost descoperiti de trupele speciale ascunsi intr-un horn dintr-o casa parasita.

Politistii au aflat, printr-un pont, ca masina unuia dintre suspecti a fost abandonata la granita dintre judetele Buzau si Braila, in preajma comunei Surdila-Greci.

Cei cautati si victima lor aveau legaturi cu diverse clanuri interlope din Braila si, pentru prinderea lor, au fost mobilizate toate resursele. Zeci de membri ai trupelor speciale ale politiei au scotocit toata localitatea.

Initial, cei doi indivizi, printre care si cel caruria ii apartine arma crimei - un pistol Glock de 9 milimetri - s-ar fi ascuns, spun surse din ancheta, intr-o casa nelocuita, in apropiere de postul de politie.

Citește și
impuscat braila
Un barbat se afla in stare critica dupa ce a fost impuscat pe strada, in Braila. Agresorul ar fi un partener de afaceri
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Oamenii spun ca nepoata proprietarei ii stia pe fugari si le-ar fi dat voie sa intre in locuinta.

Un vecin a observat ca inauntru ar fi cineva, asa ca a alertat autoritatile. Insa, pana la venirea politistilor, agresorii au reusit sa fuga. In toata localitatea, oamenii priveau, speriati, operatiunea.

Localnic: "Sunt inarmati, periculosi. Ar fi sarit pe aici si acum au luat toata zona asta si verifica din camera in camera."

Cei doi au ajuns, in cele din urma, intr-o alta casa batraneasca din apropiere, si ea parasita, si s-au ascuns intr-un horn.

Fugarii au intrat acolo printr-o usita. Initial, politistii au trecut de mai multe ori pe langa ei, fara sa-i observe. Apoi, cuiva, i-a venit ideea sa verifice si hornul, si asa a dat de ascunzatoarea suspectilor. Cei doi taceau chitic, inghesuiti in spatiul stramt.

Laura Dan, purtator de cuvant Politia Braila: "Politistii au reusit sa le depisteze pe cele doua persoane banuite de comiterea faptei in mai putin de 32 de ore. Acestea au fost conduse la audieri si se efectueaza in continuare cercetari sub coordonarea procurorului criminalist."

Haralambie Brot, fratele victimei: "Nu ma incalzeste cu nimic faptul ca i-a prins. Vrem ca politia sa faca in asa fel ca pedeapsa lor sa fie trista, sa sufere si ei cum am suferit si noi."

Duminica, criminalistii au cautat si arma cu care s-a tras. Potrivit unor surse din ancheta cel care ar fi apasat pe tragaci este barbatul chemat in ajutor de vechiul prieten al victimei.

Cristian Brot, in varsta de 28 de ani, victima celor doi, a murit la spital, dupa ce fusese impuscat vineri. Doua gloante din cele sase trase de suspecti l-au nimerit in piept.

Rafuiala a fost iscata de niste afaceri in strainatate. Se pare ca unul dintre agresori, prieten din copilarie al celui ucis, se certase cu victima toata ziua si amandoi se amenintasera reciproc.Cei doi suspecti ar putea sa stea ani buni in inchisoare.

Unul din suspectii in cazul impuscarii barbatului din Braila a recunoscut la audieri ca a tras in victima cu un pistol Glock

Cei doi barbati retinuti au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, unul pentru omor, cel de-al doilea pentru complicitate la omor.

Unul dintre ei ar fi recunoscut la audieri ca ar fi tras cu un pistol Glock asupra victimei. Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, unul dintre cei doi tineri , Florin Pintea, ar fi recunoscut ca ar fi tras cu un pistol Glock cu calibrul 9 milimetri asupra lui Cristian Brot, de 28 de ani, ranit vineri si decedat ulterior la spitalul din Braila.

Florin Pintea este acuzat de omor, in timp ce Madalin Pentelie este acuzat de complicitate la omor, ambii fiind in prezent in arestul Politiei Braila. Intre timp, anchetatorii continua sa caute arma crimei, detinuta ilegal, pe care cei doi suspecti ar fi aruncat-o pe o sosea.

Anchetatorii sustin ca s-ar fi tras sase focuri de arma, iar trei l-au nimerit pe barbatul decedat ulterior. Duminica, Politia Braila a transmis primul comunicat de presa oficial cu privire la incidentul petrecut vineri la Braila, unde un barbat de 28 de ani a fost impuscat pe strada, in apropierea unei scoli.

”La data de 26 mai, ora 12:00, ofiterul de serviciu al Inspectoratului de Politie Judetean Braila a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul ca, la intersectia strazii Ardealu cu strada Ion Ghica, din muncipiu, a avut loc un conflict intre doua grupuri de persoane. Acest conflict s-a soldat cu vatamarea corporala a unui brailean in varsta de 28 de ani, care a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, pentru acordarea de ingrijiri medicale, acesta decedand in cursul noptii de 27 mai. In urma cercetarilor efectuate de politisti, sub directa coordonare a procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, au fost identificati cei doi barbati banuiti de comiterea infractiunii de omor, respectiv complicitate la omor, fiind vorba despre doi tineri in varsta de 25 de ani, din Braila”, se arata in comunicatul Politiei Braila.

Conform aceluiasi comunicat, pentru prinderea celor doi , imediat dupa incident, au fost instituite filtre la toate iesirile din municipiu si din judet, iar sambata, in jurul orei 20:00, politistii au reusit sa-i prinda intr-un imobil nelocuit din localitatea Surdila Greci, din judetul Braila. Cei doi se ascundeau in hornul casei respective.

Tinerii au fost audiati de procurorul criminalist, care a emis pe numele acestora o ordonanta de retinere pentru 24 de ore, ulterior ei fiind arestati preventiv.Barbatul de 28 de ani din Braila care a fost impuscat, vineri, pe o strada din oras, in apropierea unei scoli, a murit la Spitalul Judetean, unde fusese dus in stare grava.

Potrivit presei locale, unul dintre agresori era prieten din copilarie cu victima, Cristian Brot, insa se certasera din cauza unor probleme in afaceri. Conform surselor citate, cei trei barbati ar avea legaturi cu diverse clanuri interlope din Braila.
 

 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Tanarul impuscat in stil mafiot in Braila a murit la spital. Cei doi suspecti fugari au fost prinsi
Tanarul impuscat in stil mafiot in Braila a murit la spital. Cei doi suspecti fugari au fost prinsi

Barbatul impuscat vineri in stil mafiot langa o scoala din Braila a murit sambata dimineata la spital. Doi indivizi au tras 6 gloante asupra lui si trei l-au nimerit in plin.

Un barbat se afla in stare critica dupa ce a fost impuscat pe strada, in Braila. Agresorul ar fi un partener de afaceri
Un barbat se afla in stare critica dupa ce a fost impuscat pe strada, in Braila. Agresorul ar fi un partener de afaceri

Rafuiala cu focuri de arma in Braila. Un tanar de 28 de ani a fost impuscat in timp ce se afla in masina. Pistolarul a tras 6 gloante in directia lui, iar 3 l-au si nimerit.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.