Surse medicale: Huidu a parasit spitalul din Brasov fara a fi vazut de jurnalisti

Dată publicare: 17-10-2011 15:51
Dată actualizare: 26-10-2012 02:59


Serban Huidu - 2

Realizatorul TV Serban Huidu a parasit, luni dupa-amiaza, Spitalul Judetean Brasov, plecand cu o masina privata, fara a fi vazut de jurnalisti, au declarat pentru corespondentul Mediafax surse medicale.

Conform surselor citate, Serban Huidu a plecat din spital inaintea sotiei sale, care a fost preluata de o ambulanta privata pentru transferul in Capitala in jurul orei 14.40.

Astfel, Serban Huidu a plecat singur din spital, fara a fi vazut de jurnalisti, fiind asteptat de o masina privata, afirma sursele medicale. Directorul medical al Spitalului Judetean Brasov, Adrian Albota, a spus ca starea de sanatate a lui Serban Huidu "nu necesita in mod obligatoriu" transportul cu o ambulanta, alegerea unei ambulante pentru transportul in Capitala ramanand la latitudinea realizatorului TV.

Albota a mai spus ca Huidu ar urma sa mearga la Spitalul Universitar din Capitala.

Directorul unitatii medicale a mai spus ca in cazul sotiei lui Huidu si al bonei copiilor acestora este obligatoriu transferul cu un echipaj medical.

La ora transmiterii acestei stiri, la Spitalul Judetean Brasov mai este internata doar bona copiilor lui Huidu, care are un traumatism cranio-cerebral, o contuzie la coloana cervicala, o contuzie toracica si un traumatism la genunchi.

Aceasta urmeaza sa fie preluata, pentru a fi adusa la Spitalul Universitar, de o masina a Serviciului Judetean de Ambulanta Brasov.

Cristina Huidu a fost preluata de la Spitalul Judetean Brasov de o ambulanta privata, care o va transporta la Spitalul Universitar din Capitala, ea fiind adusa la salvare intr-un carucior.

Sotia realizatorului TV avea atele la una dintre maini si la un picior.

Transferul sotilor Huidu si al bonei copiilor acestora de la Spitalul Judetean din Brasov la Bucuresti se face exclusiv la solicitarea acestora, directorul medical al unitatii brasovene, Adrian Albota, spunand ca "este dreptul pacientului sa aleaga unitatea spitaliceasca unde vrea sa fie tratat".

"Pacientii nu sunt in pericol, dar e dreptul acestora sa aleaga unitatea spitaliceasca unde vor sa fie tratati. Ei au solicitat transferul la Spitalul Universitar din Bucuresti", a spus Albota.

El a precizat ca toti cei trei pacienti sunt in stare buna, nefiindu-le pusa viata in pericol, insa transferul lor la Spitalul Univeristar din Bucuresti nu putea fi refuzat.

Medicul a mai afirmat ca a stat de vorba cu Serban Huidu, care i-a spus ca ii pare rau si ca se simte vinovat. El a precizat ca sotia lui Huidu este intr-o stare psihica mai buna decat realizatorul TV.

Conducerea Spitalului Judetean Brasov a sustinut, luni dupa-amiaza, prima conferinta de presa de la internarea lui Serban Huidu in aceasta unitate medicala, in urma accidentului pe care realizatorul TV l-a provocat duminica la pranz.

Directorul medical al Spitalului Judetean Brasov a spus ca realizatorul TV are un traumatism cranian minor, grad I, si o contuzie toracica, insa starea sa este buna, precizand insa ca starea psihica a acestuia este "mai dificila".

"Este un om socat care se simte vinovat", a precizat medicul.

Realizatorul TV Serban Huidu a provocat, duminica, in jurul orei 11.55, la iesirea din localitatea brasoveana Timisul de Sus, un accident dupa ce a patruns cu masina pe contrasens, pe un carosabil umed, in conditiile in care ningea, si a lovit un autoturism Dacia Logan in care se aflau trei persoane.

In urma accidentului si-au pierdut viata si soferul Daciei - Stefan Lungu Balogh, de 65 de ani - si Magda Draghici, de 54 de ani, aflata in dreapta soferului.

Cele doua persoane erau din municipiul Brasov. Soferul Daciei a murit pe loc, iar femeia a murit la scurt timp.

De asemenea, un barbat de 57 de ani, Ion Garbis, din municipiul Brasov, care se afla tot in autoturismul Dacia Logan izbit de masina lui Huidu, pe contrasens, a fost grav ranit, fiind internat in coma indusa la sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean Brasov, dupa ce a suferit traumatisme toracice si craniene, avand si o hemoragie interna. Luni dimineata, barbatul a murit.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO