Surse: DNA l-a pus sub acuzare pe Alexandru Cumpănaşu pentru fraudă cu fonduri europene

Ultima actualizare: 15-12-2019 20:31
Alexandru Cumpănașu
Pro TV

Fostul candidat la prezidenţiale, Alexandru Cumpănaşu, a fost pus sub acuzare de DNA Constanța pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA, transmite G4Media, citând surse judiciare.

Procurorii suspectează că Alexandru Cumpănaşu ar fi minţit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului ”Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local”, implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale, în parteneriat cu SNSPA.

Alexandru Cumpănașu nu a răspuns la apelurile jurnaliștilor G4Media, pentru a-și exprima o poziție.

Potrivit declarației de avere depuse la BEC, înainte alegerilor prezidențiale, Alexandru Cumpănașu a încasat anul trecut peste 66.000 de lei de la SNSPA.

În septembrie, conducerea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative a anunţat că a decis reverificarea legalităţii procedurilor privind angajarea lui Alexandru Cumpănaşu, în cadrul proiectului ”Consolidarea cadrului pentru creşterea calităţii serviciilor publice şi sprijinirea dezvoltării la nivel local”.

În calitate de ”expert”, Cumpănaşu trebuia să deţină studii superioare şi a semnat un document prin care atesta că îndeplineşte toate condiţiile.

După ce i-a fost publicat CV-ul, Alexandru Cumpănaşu a recunoscut că nu a absolvit facultatea, potrivit News.ro.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO