Surpriza neplacuta din pachetul de tigari. Ce au gasit politistii din Galati la comerciantii care vindeau tigari ieftine

Dată publicare: 26-01-2017 17:14
Dată actualizare: 29-01-2017 07:16


Contrabandistii de tigari din zona frontierei de est a tarii au dus inselaciunea la un alt nivel. De ceva timp, vand cartuse care, in loc de pachete cu tutun, contin polistiren si cuie.

Politistii locali din Galati au facut o razie intr-o piata in care vin, in special, comercianti din Republica Moldova si au dezvaluit ca o intreaga retea isi facuse un obicei din a-i pacali pe cei care vor sa cumpere tigari ieftine aduse de peste Prut.

Acestia au identificat un barbat cu antecedente, care a incercat sa ii evite, la intrarea lor in piata. Avea si de ce sa se ascunda: in portbagajul masinii avea, aparent, mai multe cartuse de tigari.

Reteta este simpla: contrabandistii vand pentru 90 sau 100 de lei un cartus de tigari, care, pe piata, ar costa cel putin 150 de lei.

Cei care vor sa cumpere tigari ieftine sunt incantati de pret si, grabiti, nu mai verifica pachetele, mai ales ca stiu ca se implica intr-un act de comert ilegal. Asa ajung sa cumpere polistiren si cuie. Pentru ca persoanele inselate ar putea sa se intoarca pentru a le cere socoteala, contrabandistii umbla inarmati.

Persoanele care fac parte din grupare sunt membri ai aceleiasi familii si aproape toti au antecedente penale. Numai anul trecut, politistii locali din Galati au gasit peste 30 de cazuri de contrabanda cu tigari.


VIDEO PROTVPLUS.RO