Supărat că l-a părăsit soția, un bărbat din Neamț a dat foc casei. De ce se tem vecinii

Ultima actualizare: 12-10-2019 10:28

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din judeţul Neamţ şi-a incendiat locuinţa, de supărare că l-a părăsit soţia. Vecinii au trecut prin momente de groază, pentru că vântul risca să aducă vâlvătaia şi la gospodăriile lor.

Din fericire, pompierii au ajuns la timp pentru a evita un dezastru. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru distrugere şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

Bărbatul locuia în comună Dulcești, iar de două luni, de când soţia l-a părăsit, omul s-a refugiat în băutură. Obişnuia să facă scandal şi să aprindă câteva haine, ameninţând că va da foc locuinţei,

Vecin: Toţi de pe strada asta am stat cu teamă. A ieşit toată lumea aici.
Reporter: De ce ar fi dat foc?
Vecin: Că l-a părăsit soţia. Noi am fost anunţaţi de o cumnată care a primit telefon de la cineva tot o rudă de-a lui. A vorbit cu el şi a zis că da drumul la gaz să se omoare.

Vântul ameninţa să răspândească flăcările, aşa că toţi vecinii au pregătit găleţi cu apă. Pompierii au ajuns imediat şi au împiedicat extinderea focului.

Petrea Pintilie, ISU Neamţ: "Incendiul se manifestă generalizat la interiorul locuinţei cu posibilitate de propagare la locuinţele învecinate. La faţa locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Cauză probabilă a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul."

Vecinii se tem că aceasta intamplerea se poate repeta, însă poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore.

Georgiana Moşu - IPJ Neamţ: "A fost introdus în centrul de reţinere şi arestare preventivă din cadrul IPJ urmând să fie prezentat parchetului cu propunere de luare a unei măsuri preventive."

El este cercetat pentru infracţiunea de distrugere.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO