Suceveanul acuzat ca a ucis cu brutalitate o belgianca, pe o plaja, a cerut sa fie extradat. Ce a declarat despre crima

Ultima actualizare: 09-07-2017 06:57
Alexandru Caliniuc - suspect crima Belgia

Suceveanul de 23 de ani acuzat ca a ucis o tanara belgianca la inceputul acestui an va fi extradat in Belgia. Alexandru Caliniuc a consimtit sa fie predat autoritatilor belgiene, insa sustine ca este nevinovat si ca vrea sa dovedeasca acest lucru.

 

Joi, Curtea de Apel Suceava a decis ca Alexandru Caliniuc, care este acuzat ca a omorat o tanara de 27 de ani, pe o plaja din Belgia, dupa care i-a ascuns cadavrul pe terasa unui restaurant, sa fie extradat.

Tanarul nu a dat nicio declaratie in fata judecatorilor, spunand doar ca vrea sa fie dus in Belgia pentru a lamuri daca a fost sau nu implicat in vreun fel in omorarea Sofiei Muylle. Inaintea sedintei de judecata a afirmat ca nu a omorat-o pe femeia respectiva si ca singura lui vina a fost aceea de a trece cu totul intamplator prin zona, in preajma savarsirii crimei, potrivit adevarul.ro

La sfarsitul lunii iunie, suceveanul de 23 de ani a fost ridicat de politisti in baza unui mandat european de arestare, fiind principalul suspect in crima brutala inregistrata in Belgia.
Alexandru Caliniuc a fost pus sub acuzare de autoritatile judiciare belgiene pentru uciderea unei tinere in varsta de 27 de ani, Sofie Muylle. In ianuarie, cand s-a petrecut fapta, belgienii au fost in stare de soc, mai cu seama ca totul s-a petrecut intr-un oras statiune la Marea Nordului, frecventata de oameni bogati.

Cadavrul tinerei a fost gasit pe plaja, iar apoi a urmat o ancheta complexa, in care 15 persoane au fost suspectate. In final, probele, inclusiv cele ADN, au dus la Alexandru.

"Din datele din dosarul cauzei rezulta indicii serioase ca suspectul Caliniuc Alexandru a omorat-o in mod brutal pe Sofie Muylle pe plaja din Knokke-Heist (Belgia) in noaptea de 22 ianuarie 2017. Acestea au fost stabilite pe baza cercetarilor, a investigarii urmelor infractiunii, precum si pe baza investigatiilor tehnice si tactice", a precizat intr-un comunicat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava.

Tanara ucisa se afla cu iubitul ei in cazino si a plecat singura la plimbare pe plaja, la 4:00 dmineata. Corpul ei a fost gasit pe 22 ianuarie, pe plaja. La autopsie s-a stabilit ca tanara a fost sugrumata si ucisa prin sufocare, fara a fi violata.

Anchetatorii belgieni au aflat ca Sofie ducea o viata agitata; avea nu mai putin de patru telefoane mobile, in care avea 4.000 de contacte, inclusiv persoane din Italia, Albania si Rusia, iar in trecut a avut probleme cu drogurile.

Concluzia anchetatorilor belgieni a fost ca fata a iesit din cazinou pentru a se intalni cu un barbat pe care cel mai probabil il cunostea, iar discutia cu acesta a degenerat. Fata ar fi vrut sa fuga, insa a fost urmarita pe plaja si sugrumata, in locul izolat in care a fost gasita.

Belgienii au ajuns la Alexandru in baza mai multor probe, inclusiv imagini surprinse de camere de supraveghere. 

Nimic din comportamentul lui Alexandru Caliniuc nu a aratat ca ascundea ceva. Asa cum rezulta din postarile de pe Facebook, suceveanul s-a plimbat mult prin Europa in ultimele luni. Tot pe reteaua de socializare a precizat ca locuieste in Knokke-Heist, in Belgia - chiar localitatea in care a fost comis omorul - si lucreaza pentru o firma de lux.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO