Ce le-a povestit soferul lui Boureanu procurorilor despre noaptea cand seful sau a fost oprit. "Iti sparg dintii din gura"

boureanu

Soferul lui Cristian Boureanu le-a declarat anchetatorilor ca fostul deputat a devenit agresiv in momentul in care masina a fost oprita de politisti pentru controlul actelor, a tipeat la agenti si le-a aratat semne obscene.

Declaratia apare in referatul procurorilor cu propunerea de arestare preventiva a lui Boureanu. La randul sau, Boureanu a sustinut ca nu a fost recalcitrant si ca politistul pe care este acuzat ca l-a agresat si insultat l-a pus sa coboare din masina si i-a spus: "Sa te vad Bourene cat de smecher esti!" si ca ”o sa dea caseta la presa sa vada toata tara cat de prost” este.

Procurorii arata in referatul cu propunerea de arestare preventiva in cazul lui Cristian Boureanu ca ”infractiunile retinute in sarcina inculpatului nu reprezinta un incident izolat in viata acestuia, in sensul ca inculpatul are in prezent calitatea de suspect intr-un dosar penal ce are ca obiect fapte de agresiune fizica si verbala la adresa fiicei sale”.

Potrivit sursei citate, comportamentul agresiv al lui Boureanu este ”evident” in timpul incidentului.

”(...) Din inregistrarile atasate la dosar, exista suspiciunea ca a exercitat acte de violenta si amenintare asupra logodnicei sale, numita Laura Dinca, asa cum reiese din inregistrarile video. Este de remarcat limbajul agresiv al inculpatului la adresa logodnicei sale, in acelasi sens cu cel folosit la adresa politistilor, Boureanu Cristian Alexandru spunandu-i acesteia: "... iti sparg dintii din gura!", "da-mi telefonul, in p... ma-tii!", "Vino ca te omor, treci in spate si filmeaza!" sau "Daca mai scoti un cuvant iti sparg dintii din gura!", mai arata in documentul citat de news.ro.

Citește și
cristian boureanu
Boureanu, filmat cantand "Katyusha" in sectia de politie, dupa scandalul din trafic. Fostul deputat va ramane dupa gratii
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

De asemenea, Boureanu foloseste un limbaj agresiv si cu politistul, caruia ii spune: ”Esti prost rau!” si ”Jur ca-ti pierzi pensia!”, potrivit referatului procurorilor. Limbajul folosit de fostul deputat este surprins intr-o inregistrare video. Boureanu a declarat in fata anchetatorilor, la Judecatoria Sectorului 1, ca regreta o parte din actiunile sale.

”In desfasurarea faptelor au fost doua momente diferite, un prim moment in care am plecat de la restaurantul Grill impreuna cu martora Dinca Laura si cu un angajat al restaurantului pe post de sofer, acesta din urma conducand autoturismul intrucat eu consumasem alcool, cand pe distanta Parcul Hersatrau spre Charles de Gaulle un filtru de politie aflat in apropierea Ambasadei Chinei a oprit autoturismul proprietatea mea si a solicitat documentele soferului. Soferul a prezentat documentele si, totodata, eu am inmanat documentele autoturismului, dupa aceasta mi s-a permis sa continuam drumul astfel ca am plecat in directia Pietei Charles de Gaulle. In momentul in care am ajuns in rondul pietei am fost opriti de o masina de politie care a venit din spate si ne-a taiat calea neputand preciza daca este vorba de acelasi echipaj care ne-a oprit initial avand in vedere ca la prima oprire erau doua echipaje de politie”, a sustinut Boureanu.

El a precizat, potrivit documentului citat, ca politistul cu care a avut altercatia i-a batut in geam, el a deschis geamul portierei, iar agentul i-a spus: "Sa te vad Bourene cat de smecher esti!"
”Eu l-am intrebat de ce trebuie sa ma dau jos din masina, iar acesta fara o justificare mi-a spus ca "o sa vad eu", am deschis portiera si atunci politistul cu care am avut discutia si un coleg m-au tras din masina. In continuare am intrebat ce vor de la mine iar politistii mi-au raspuns ca o sa vad in continutul procesului verbal”, a continuat Boureanu.

Boureanu a mai spus in fata anchetatorilor ca politistul i-a precizat tot timpul ca l-a lovit si ca se va duce la puscarie, aratandu-i un deget care avea o pata de sange si spunandu-i ca l-a lovit.

”Dupa acest moment eu am ramas cu martora Dinca Laura la autoturismul meu iar organele de politie au fost la o distanta de aproximativ 3-4 metri si au inceput sa scrie un proces-verbal. In aceste conditii, nu inteleg cum pot fi acuzat ca am fost recalcitrant si ca lovisem politistul. Daca as fi avut un atare comportament, cum organele de politie au stat fara sa ma imobilizeze, mai ales ca eu consumasem alcool. In timp ce eu stateam in autoturismul meu si organele de politie completau documente, politistul, persoana vatamata, mi-a spus continuu ca o sa dea caseta la presa "sa vada toata tara cat de prost sunt", se mai arata in referatul procurorilor.
El a mai afirmat ca au fost si alte provocari, politistul spunandu-i "Hai deputatule, sa te vad".
”Precizez ca in acest timp la un moment dat persoana vatamata m-a injurat de mama, iar aceasta este moarta. Precizez ca eu am fost provocat in tot acest timp doar de o singura persoana, politistul persoana vatamata”, a precizat Boureanu in fata anchetatorilor.

Acesta a mai spus ca nu este un pericol public, intrucat nu poate influenta cercetarile.

”Din punctul meu de vedere nu inteleg de ce ar trebui sa fiu retinut 30 de zile, cu atat mai mult cu cat sunt la prima abatere si am fost vizibil si evident provocat datorita statutului meu de persoana publica. Regret ceea ce s-a intamplat si oricum cariera mea de persoana publica este compromisa. Am incercat cat am putut de mult sa evit contactul cu acea persoana”, se mai arata in documentul citat.

Boureanu a mai declarat ca ”in niciun caz” nu a aratat semne obscene si nici nu a ”proferat cuvinte triviale”.

In referat este prezentata si declaratia soferului lui Boureanu, care a afirmat ca acesta a devenit agresiv in momentul in care masina a fost oprita de politisti pentru controlul actelor, a inceput sa tipe la agenti si sa le arate semne obscene.

"Boureanu era in stare vadita de ebrietate, s-a urcat in dreapta fata, iar in spate s-a urcat prietena lui, femeia pe care am vazut-o in restaurant. Am condus autoturismul Audi cu geamul deschis, datorita starii de ebrietate a lui Boureanu, cred ca am mers cam un km si am fost opriti de politie. Am oprit regulamentar, m-am legitimat fata de politisti care erau in numar de doi, am inmanat actele unui politist, iar Boureanu a devenit agresiv, a inceput sa tipe la politisti, le spunea sa-mi dea drumul sa plec. (...) Cand am plecat de pe loc, Boureanu a inceput sa claxoneze in mod insistent si a scos mana pe geam aratand semne obscene catre politisti”, se arata in referat.

Incidentul a avut loc in noaptea de 8 spre 9 iunie. Fostul deputat Cristian Boureanu a fost arestat preventiv in 10 iunie.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Cristian Boureanu, in arest la domiciliu pentru o luna. Magistratii au respins prelungirea arestului preventiv
Cristian Boureanu, in arest la domiciliu pentru o luna. Magistratii au respins prelungirea arestului preventiv

Magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 au decis, luni, ca fostul deputat Cristian Boureanu sa fie cercetat in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de ultraj, dupa ce a lovit politistii care au oprit in trafic masina in care se afla.

Boureanu, filmat cantand
Boureanu, filmat cantand "Katyusha" in sectia de politie, dupa scandalul din trafic. Fostul deputat va ramane dupa gratii

Fostul deputat Cristian Boureanu a incercat vineri, fara succes, sa redevina un om liber. El a contestat masura arestarii preventive, insa judecatorii au decis sa ramana in spatele gratiilor.

A fost deschis dosar penal in rem pentru purtare abuziva in urma incidentului dintre Boureanu si politistii rutieri
A fost deschis dosar penal in rem pentru purtare abuziva in urma incidentului dintre Boureanu si politistii rutieri

Procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 au deschis dosar penal in rem pentru purtare abuziva, in urma scandalului in care a fost implicat, alaturi de politisti, fostul deputat Cristian Boureanu.

Filmul intreg al scandalului dintre Cristian Boureanu si politisti. Fostul deputat pare ca isi bruscheaza iubita. VIDEO
Filmul intreg al scandalului dintre Cristian Boureanu si politisti. Fostul deputat pare ca isi bruscheaza iubita. VIDEO

Au aparut noi imagini de la scandalul de joi noaptea din Bucuresti, cand fostul deputat Cristian Boureanu a lovit sub centura un politist de la Brigada Rutiera si a fost arestat.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.