Sucevean arestat sub acuzaţia că şi-a violat în mod repetat soţia

Dată publicare: 11-02-2018 10:26
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


arestat

Un bărbat în vârstă de 49 de ani din județul Suceava a fost ridicat de poliţişti de la domiciliu, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile italiene, care îl acuză de săvârşirea infracţiunii de viol, comisă în mod repetat asupra soţiei sale.

Nichifor D. a fost identificat de poliţiştii de la Secţia Rurală Mălini pe raza localităţii de domiciliu, comuna Cornu Luncii, în cursul zilei de joi, fiind preluat şi dus în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus în primă fază reţinerea sa pe o perioadă de 24 de ore, relatează monitorulsv.ro.

La rândul lor, procurorii suceveni au fost sesizaţi în data de 27 ianuarie 2018 de Biroul Procurorului General al Curţii de Apel din Roma despre faptul că suceveanul este pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunii de viol, în forma prevăzută de Codul penal italian. El este acuzat că, în mod repetat, şi-a constrâns soţia, prin folosirea violenţei şi ameninţărilor, să întreţină relaţii sexuale împotriva voinţei sale.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care cei doi soţi s-ar fi aflat în Italia, iar femeia a depus reclamaţii împotriva soţului său, arată sursa citată. Suceveanul va avea posibilitatea de a se apăra în faţa acuzaţiilor în faţa anchetatorilor italieni.

Curtea de Apel Suceava a admis propunerea şi a dispus arestarea provizorie a acuzatului pe o durată de 14 zile. În acest interval urmează a se judeca şi cererea de extrădare efectivă a bărbatului către autoritatea care îl solicită, respectiv Biroul Procurorului General al Curţii de Apel din Roma.

Sursa: Monitorul de Suceava

Tags: viol, sotie, suceava, italia,


VIDEO PROTVPLUS.RO