Substanta periculoasa care a transformat DN7 in patinoar: "Te arunca atunci cand ploua"
Nici n-a fost bine dat in folosinta, ca drumul de iesire din tara prin vest i-a inspaimantat pe soferi si a luat doua vieti. Asfaltul se transforma intr-un patinoar periculos de fiecare data cand ploua, spun cei care au fost implicati in accidente.
Responsabilii il banuiesc pe constructor, pe care politistii l-au amendat deja, pentru c-ar fi dat cu o substanta menita sa protejeze soseaua. Dar la orice frana, masinile derapeaza in lant.
Pe DN 7, care leaga Sebesul de Nadlac, trec zilnic 40.000 de masini. Insa, de cand a fost renovat, tamponarile se numara cu zecile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Un derapaj grav a fost saptamana trecuta, cand un autocar cu 37 de pasageri a ajuns in sant, iar soferul s-a plans politistilor ca a patinat ca pe sanie.
"Cand a plouat s-a vazut substanta. E foarte periculoasa. Cand pui frana te arunca substanta aia!", a spus Nelu Puiaga, sofer.
Pe acelasi drum s-au produs si trei accidente, in care si-au pierdut viata doi oameni si unul a fost grav ranit. Asfaltul e de vina, sustin soferii, pentru ca se transforma in patinoar.
Deocamdata politistii au amendat cu 3.000 de lei firma din Bacau care a reparat drumul.
"In urma reabilitariv, respectiv a aplicarii unei emulsii bituminoase de catre executantul lucrarii, s-a ajuns ca pe acest sector sa avem mai multe incidente rutiere ca de obicei", a spus comisarul sef Dan Micu, seful Politiei Rutiere Hunedoara.
Soseaua este in garantie pana la sfirsitul anului si nu a fost in intregime finalizata, asa ca Directia de Drumuri Timisoara a cerut oprirea lucrarilor.
La randul sau, constructorul se considera nevinovat: asfaltul in formula imbunatatita ar fi fost facut dupa reteta, ca la carte.
Totusi, Regionala de Drumuri Timisoara a luat probe din asfalt pentru analize de laborator care sa stabileasca daca nu cumva s-a gresit compozitia.
Pana atunci, soferii care ar putea merge pe aici cu 90 de kilometri pe ora trebuie sa reduca viteza pana la 40, mai ales daca ploua.
Sursa: Pro TV
Etichete: reabilitare, accidente rutiere, infrastructura,
Dată publicare:
04-07-2011 19:22