Autoritatile promit: Intr-o luna avem sosea spre Babele

Ultima actualizare: 06-09-2012 12:08

Peste o luna, vom putea ajunge in doar cateva minute, cu masina, pe Platoul Bucegilor. Proiectul este menit sa revigoreze turismul in zona.

Excursionistii obisnuititi sa faca acest traseu pe jos, se tem, insa, ca o sosea asfaltata va transforma parcul natural intr-o aglomeratie galagioasa de hoteluri, restaurante, masini, gratare si gunoaie.

Soseaua spre Babele va avea 16 kilometri lungime si va costa 45 de milioane de lei. Vor plati pentru ea consiliile judetene din Prahova si Dambovita care au planuri mari in zona - noi partii de schi si baze de echitatie.

"In aceasta zona nu vor aparea cabane, nici nu avem cum sa le dam autorizatii. Cei care isi fac planuri ca vor lua o bucata de teren si vor construi acolo o pensiune sau o cabana de 2 sau 3 camere sa isi i-a gandul. Nu le voi da autorizatie de constructie", a declarat Florin Popescu, presedintele Consiliului Judetean Dambovita.

Lucrarile au inceput deja, dar nu sunt usoare- e nevoie de viaducte de coasta, benzi laterale, ziduri de sprijin, podele tubulare, lanturi, rigole si parcari. Iubitorii muntelui sunt ingroziti de santierul rasarit acolo.

"Lucrarile trebuie facute astfel incat sa nu afecteze cu nimic mediul inconjurator. Ele au fost gandite asa si au fost si dirijate tehnologic. Nu exista depozite de material. Tehnologia de executie nu implica folosirea unor portiuni provizorii", a explicat, insa, proiectantul Cristian Valcu

Masinile de mare tonaj nu vor avea acces pe drumul catre Babele, iar la intrare este posibil sa se perceapa o taxa de intretinere.

Citeste si:

Armata de violatori a lui Ghaddafi. Cum vrea liderul libian sa ii invinga pe civili, folosind Viagra

IMAGINI SOCANTE. Pedeapsa a traficantilor de droguri in Mexic: tineri torturati si agatati de un pod

O batrana din Timisoara a aruncat la ghena de gunoi 10.000 de euro

 
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO