Starea medicului erou internat în Belgia, dezvăluită de Nelu Tătaru. Soția lui Cătalin Denciu pleacă acolo săptămâna viitoare

Ultima actualizare: 22-11-2020 16:54
Medicul erou din Piatra Neamț, Ioan Cătălin Denciu

Medicul erou de la Piatra-Neamț este staționar din punct de vedere medical, urmând ca săptămâna viitoare să fie supus unei operații de grefare, a precizat ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Medicul Cătălin Denciu este internat de o săptămână într-un spital militar din Belgia, după ce a încercat să salveze pacienții din două saloane cuprinse de flăcări în incendiul produs la Spitalul din Piatra-Neamț.

Ministrul Nelu Tătaru ține permanent legătura cu specialiștii belgieni iar soția medicului va ajunge și ea, pentru a-i fi alături, săptămâna următoare, a precizat el, potrivit Agerpres.

„Starea medicului din Belgia este staţionară. Este echilibrat hemodinamic şi hidro-electrolitic, îi fac toaletele arsurilor în fiecare zi - dimineaţa şi seara, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de exciţie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare", a explicat Nelu Tătaru

Medicul a fost transferat, în urmă cu o săptămână, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat duminică, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, într-o vizită la Institutul Clinic Fundeni, unde a făcut precizări legate de starea medicului Cătălin Denciu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO