Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, nu mai are voie să profeseze la stat 60 de zile. Plasat sub control judiciar
Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile și nu mai are voie să profeseze la stat în tot acest timp!
Medicul a fost chemat luni dimineață la DNA Iași, în dosarul în care este acuzat de luare de mită în formă continuată.
La ieșirea din instituție, a făcut declarații de presă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Nelu Tătaru: „Este un moment în care va trebui să mă adaptez la noua calitate și să îmi demonstrez nevinovăția. Chirurgia este viața mea. În acest moment îmi voi duce această cruce și îmi voi dovedi nevinovăția.”
Reporter: Sunteți supărat?
Nelu Tătaru: „Dezamăgit, după 25 de ani de carieră și un an foarte greu de ministru, să ajung în aceste momente.”
Reporter: Nu mai aveți voie să profesați.
Nelu Tătaru: „Da, 60 de zile în unități de stat, voi merge la privat.”
Sandra Grădinaru, avocata apărării: „S-a dispus măsura controlului judiciar viziavi de domnul ministru. O considerăm nelegală și o vom ataca, mai ales că i s-a interzis dreptul de a profesa. Pe înregistrări nu apare nicăieri doctorul Tătaru, că pune mâna măcar pe un leu, vă asigur. Are calitatea de inculpat și această calitate este doar pentru 30 de acte materiale.”
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a stat 2 ore și jumătate în sediul DNA Iași, însoțit de cei 2 avocați. În prezent, Tataru are calitatea de inculpat în dosarul în care este acuzat de luare de mită de la pacienții pe care îi trata.
Procurorii anticorupție spun că medicul lua șpagă între 50 și 500 de lei, de la bolnavi sau aparținătorii acestora, aflați sub tratament în spitalul municipal din Huși. Tătaru este acuzat că a luat mită de 30 de ori, față de 57 de acte materiale, câte erau până astăzi, spun avocații.
Așadar, nu are voie să părăsească țara și va trebui să se prezinte la Poliție periodic. Însă, Tătaru, chirurg de profesie, susține că nu a condiționat vreodată actul medical în cei 25 de ani de carieră.
Tot astăzi, Tătaru și-a primit înapoi telefonul mobil și laptopul personal, ridicate la perchezițiile de luna trecută și care, spun avocații săi, au fost verificate ilegal, fiindu-i încălcată viață personală și privată.