Sportul care îmbină eleganța cu adrenalina. Cât îi costă pe părinți lecțiile de echitație
Echitaţia, sport nobil, care-i ajută pe copii să se dezvolte armonios şi să aibă încredere în ei, câştigă tot mai mulţi adepţi.
Numărul celor care iau lecţii, s-a triplat în ultimii ani. Părinții investesc sute de lei în echipament şi abonamente, iar unii le cumpără copiilor și cai, pe care îi țin în regim de pensiune, la centrele de echitație.
În acest centru de echitaţie mărginit de pădure, aflat la 11 km de Braşov, se fac antrenamente cât e ziua de lungă. După ce învaţa să stea bine în șa, elevii pornesc la plimbare. La cinci ani, Rebecca ştie deja să mâne calul la trap. Părinţii plătesc 120 de lei pe oră pentru antrenamentul ei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Fetiță: ”Am învăţat cum să o fac să pornească. Să îmi întind piciorul şi să am echilibru. Mă simt fericită şi ştiu că şi calul e la fel. Simt că suntem deja foarte bune prietene."
Specialiştii spun că echitaţia îi ajută fizic dar şi psihic pe cei mici.
Gelu Panaite Instructor de echitaţie: ”Este un sport, din momentul în care ai încălecat de la muşchii tălpii până la creştet, toată musculatura lucrează. Ne ajută în viaţa de zi cu zi, arătam cumva, musculatura corpurlui se formează”.
Cu rădăcini nobile echitaţia îmbină eleganța cu adrenalina. În manej înveţi să îţi ţii echilibrul, să ai o postură drrapta şi să porţi zâmbetul pe buze."
La Aiud, în judeţul Alba, zeci de copii sunt în aceste zile într-o tabără de echitaţie şi învaţă să îmbine nobleţea acestui sport cu bucuria de a fi în mijlocul naturii.
Fetiță: ”Mie îmi place de căi pentru că eu iubesc caii. Acasă, seara mă trezesc şi visez”.
Simona Păcurar - mama: ”Echitaţia îi ajută foarte mult pentru echilibrul lor sufletesc pentru ceea ce reuşesc să exprime, mai ales la vârsta lor la 11,12, 13 ani să capeţi încredere că poţi să faci lucruri care par imposibile."
Deşi nu este un sport ieftin, numărul părinţilor care îşi trimit copiii la echitaţie a crescut semnificativ.
Csilla Balogh - organizator tabere: ”În ultimii trei ani s-a triplat numărul copiilor care vor să participe, ţinuta lor se imbunataeste, postura, comunicarea, nu este un sport ieftin, vorbim de echipament în jur de 300 de lei."
Şi la Cluj sunt mulţi copii pasionaţi de echitaţie:
Îi învață mai ales să iubească animalele, dar şi să se dezvolte corect emtional. Acum pe perioada vacanţei am adus-o la echitaţie şi are înclinaţie spre sportul acesta.
Părinţii care îi încurajează pe copii să facă performanta le cumpără şi cai, iar orele de echitaţie sunt mult mai dese.
Ioana Drăgan - instructor de echitaţie: ”O ședință costă 45 de lei, iar un abonament costă peste 300 de lei. La noi, ca să îţi ţii calul costă 350 de euro pe lună.."
În toată ţara sunt zeci de centre de echitaţie private sau administrate de stat.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!