Locurile de muncă unde angajații au piscine, restaurante sau terenuri de sport

Ultima actualizare: 05-08-2019 20:51

Cele mai moderne clădiri de birouri din ţară se transformă treptat în adevărate campusuri de afaceri, din care angajatul nu mai are niciun motiv să plece.

 

Are, la serviciu, tot soiul de facilităţi care-i fac viaţa mai uşoară. Vorbim despre restaurante, piscină, terenuri de sport, încăperi pentru relaxare, biciclete sau maşini electrice la dispoziţie şi chiar un concert, la sfârşitul zilei de muncă.

Aceşti tineri lucrează într-o companie de IT care îşi are sediul într-un campus de afaceri din Braşov. Se pregătesc să meargă la masă cu bicicletele pe care le au la dispoziţie gratuit.

Angajat: "Recreere, mai mergem la masă, putem merge până în mall cu bicicleta."

Coşurile de baschet, mesele de ping-pong, terasele cu cafea şi fotoliile pentru lectură sunt mereu pline de oameni care par în vacanţă. În realitate, aici funcţionează 30 de companii cu cinci mii de angajaţi. Cei mai mulţi fac pauză de lucru când şi cum vor, iar campusul le oferă tot ce îşi pot dori în materie de relaxare.

Angajat: "Contează foarte mult. Pentru că mai ieşi din rutina de la birou, te mai destinzi."

Un birou cu patru pereţi şi un geam nu mai este atrăgător pentru nimeni, oricât de mare ar fi salariul. Angajatorii ştiu asta şi completează oferta.

Manager: "Au nevoie de tot felul de facilităţi pe lângă. Un spaţiu verde. Vreau să ies să îmi clarific ideile pe iarbă, e important pentru noi. E important să fie locul de shopping aproape, că dacă mă trimite nevasta după pamperşi, ce fac?!"

Dezvoltatorii unui campus din Cluj şi-au dorit să creeze o adevărată comunitate pe lângă birourile închiriate. Au construit aşadar şi restaurante, o sală de fitness, dar şi un bloc de locuinţe, grădiniţă şi şcoală privată. Pe acoperiş, angajaţii pot merge la sesiuni de aerobic sau yoga.

Director: "Mult mai uşor convingi omul să vină la tine când îi spui că ai de toate aici, practic nu trebuie să te deplasezi foarte mult pentru a mânca, pentru a face sport."

Manager campus: "Gândiţi-vă la timpul pe care nu îl mai petrece în trafic. Să iasă la o bere cu băieţii sau să îşi lase copiii la şcoală sau grădiniţă."

Aici, angajaţii au la dispoziţie sală de jocuri, dar şi maşină electrică pe care o pot folosi gratuit.

Companiile plătesc pentru aceste spaţii lunar chirii de peste 10 euro pe metrul pătrat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO