Sotul Cristinei Rus, suspectat de frauda economica, a fost retinut. Prejudiciul in dosar este de 13 milioane de euro

Ultima actualizare: 12-12-2014 06:57

Dragos Bilteanu, directorul general al SIF Banat-Crisana, si sotul cantaretei Cristina Rus, afla marti daca isi va petrece sau nu Craciunul dupa gratii.

Vestea este asteptata cu nerabdare de frumoasa sa partenera de viata si de cei doi copii ai lor. Bilteanu a fost retinut, alaturi de alte 4 persoane, intr-un dosar referitor la manipularea pietei de capital. Prejudiciul adus s-ar ridica la 13 milioane de euro.

Dupa ce timp de sase ore a dat explicatii in birourile DIICOT, Dragos Bilteanu a fost retinut. Alaturi de el, alte 4 persoane, cu functii in cadrul SIF Muntenia sau Banat Crisana, au primit ordonanta de retinere.

In total anchetatorii au cerut arestarea a 5 persoane pentru manipularea pietei de capitalei si delapidarea societatilor de investitii financiare. Dragos Bilteanu spera atunci cand a intrat in sediul DIICOT sa petreaca seara alaturi de sotia sa, cantareata Cristina RUs.

Procurorii il considera vinovat asa ca l-au retinut. Ei spun ca Dragos Balteanu in calitate de presedinte al Consiliului si director general al SIF Banat-Crisana a intrat in posesia a peste 16 la suta din actiunile societatii de investitii cu toate ca nu avea voie sa detina mai mult de 5 procente.

La vanzarea lor, afirma anchetatorii, pretul a fost crescut artificial, astfel Balteanu castigand milioane de euro.  Bilteanu a ramas in arest peste noapte. Sotia lui, Cristina Rus, care i-a daruit doi copii, nu a putut fi contactata. Ea nu l-a vizitat pe sot dar cel mai probabil a tinut legatura cu el prin intermediul avocatului.

Dupa casatoria cu Dragos Bilteanu, Cristina Rus a renuntat la cariera are nu a mai fost o prioritate pentru ea. De altfel, averea sotului, estimata la zeci de milioane de euro, ii oferea confortul necesar. Acum insa, Balteanu este acuzat de fapte grave de frauda economica si risca sa ajunga dupa gratii.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO