Cererea lui Sorin Oprescu de a merge la Spitalul Universitar pentru consult a fost respinsa. Ce alternativa i s-a oferit

Ultima actualizare: 26-09-2015 07:04

In ciuda solicitarii de a fi consultat de specialistii Spitalului Universitar Bucuresti, Sorin Oprescu ramane in arestul politiei. Cererea sa a fost respinsa, insa i s-au dat variante daca starea de sanatate o impune.
 

Vestea i-a suparat pe avocatii fostului primar, care toata ziua au fost convinsi ca isi vor muta clientul in spitalul dorit.

La 24 de ore dupa ce Sorin Oprescu a cerut sa fie transportat la Spitalul Universitar pentru a fi investigat de doi medici cardiologi, raspunsul poltiiei Capitalei este transant: nu se poate.

Daca o persoana incatusata vrea sa fie consultata de anumiti medici, atunci trebuie sa le solicite acestora sa mearga in arest.

Investigatia medicala va avea loc in cabinetul medical al centrului de arest. Prezent va fi si doctorul Ministerului de Interne. Daca in urma consultului se stabileste ca este nevoie de analize suplimentare, Oprescu poate fi dus la un spital.

Dar nu oriunde. Prima varianta va fi spitalul Ministerului de Interne. Doar daca in aceasta institutie sanitara nu pot fi efectuate analize sau interventii chirurgicale abia atunci fostul primar ar putea sa ajunga unde a solicitat, mai exact la Spitalul Universitar.

Intreaga zi, avocatii sai au sustinut ca va fi scos din arest. Chiar si iubita lui Oprescu a declarat dupa vizita ca doctorul va fi dus la spital pentru ca se simte rau.

"O sa mearga la oricare spital care are si o sectie de chirurgie cardica interventionala. Face angina pectorala, durere in piept. Aici nu-si poate pastra regimul alimentar, pentru ca el fiind un diabetic, mananca cantarit fiecare preparat", a declarat Adriana Nica, iubita primarului suspendat.

Cand a venit raspunsul oficial, unul dintre aparatori s-a declarat suprins.

Starea de sanatate a lui Sorin Oprescu s-a agravat marti si a fost dus cu duba arestului la spitalul Sf Ioan. Acolo, potrivit surselor medicale, i s-au facut un EKG, o radiografie la plamani si i s-a recoltat sange. Aceleasi surse confirma ca Oprescu ar fi refuzat in scris alte analize amanuntite, pe care medicul care l-a consultat ar fi vrut sa i le faca. I-a fost administrata o substanta care arata daca pacientul a facut un preinfarct.

Sorin Oprescu sufera de diabet si este insulino-dependent, asa ca trebuie sa aiba mare grija ce mananca si sa evite stresul.

El este inchis din data de 6 septembrie. El este acuzat ca a primit mita 25.000 de euro de la patronul unei firme care dorea sa se asigure ca are un contract ferm cu primaria si ca va fi platit petnru munca prestata. Oprescu a sustinut insa ca banii reprezentau un imprumut si le-a cerut judecatorilor sa ii schimbe masura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Cererea urmeaza sa fie judecata saptamana aceasta la Tribunalul Bucuresti
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO