Solutia autoritatilor pentru ca angajatii sa fie mai amabili. Institutiile statului se muta in mall-uri

Dată publicare: 17-04-2017 17:41
Dată actualizare: 07-05-2017 07:09


Institutiile statului vor sa fie mai aproape de cetateni, asa ca se muta din cladirile vechi, in mall-uri, printre cafenele si magazine cu haine.

Sefii spera ca intr-un spatiu mai prietenos angajatii vor fi mai amabili. Daca la Bucuresti, Serviciul de Pasapoarte si Primaria Sectorului 4 sunt in plin proces de mutare, in mal-luri din Timisoara si Iasi functioneaza deja birourile pentru evidenta polulatiei ori inmatriculari auto.

Langa restaurante si patinoar, la ultimul etaj al unui mall din Bucuresti se munceste de zor pentru noul sediu al Primariei Sectorului 4. Functionarii se vor muta in cel mult o luna, intr-un spatiu mai mare, de 3000 de mp, pentru care primaria va plati lunar 20.000 de euro chirie. De amenajare se ocupa chiar gazda.

Liviu Jugan, managerul unui mall: "Noi am estimat un cost aproximativ de 400.000 de euro. E un mare castig de imagine."

Pentru bucuresteni, noul sediu e o surpriza placuta.

Bucurestean: "Omul nu vine relaxat sa isi rezolve o problema. El vine concentrat, stresat, este sub presiunea timpului, probabil nervos. E o chestie psihologica. La mall te duci cand te relaxezi, cand te simti bine."

Fostul sediu al primariei nu a mai fost renovat de zeci de ani si va intra intr-un proces de reabilitare. Primarul crede ca mutarea la mall va schimba si atitudinea functionarilor.

Daniel Baluta, primarul sectorului 4: "Este putin probabil sa credem ca un om care isi va desfasura activitatea intr-un asemenea birou va reusi vreodata sa fie amabil. Este imposibil, pentru ca in mod evident, fiecare ora pe care o va petrece la serviciu este un chin pentru el. A ce miroase, domnule primar?
Miroase a statut, miroase a mucegai.
"

Mai mult, ar urma sa se rezolve si problema statului la rand, spune primarul.

Daniel Baluta: "Oamenii sa nu astepte in frig, chiar daca dureaza pana cand le vine randul la un birou, sa avem conditii, pentru ca ei sunt cei care platesc taxele si impozitele."

Si Serviciul de Pasapoarte din Bucuresti se va muta la un mall din sectorul 6 in cel mult 3 luni. Iar chiria va fi zero. Cheltuielile vor fi insa platite la comun cu centrul comercial.

Nicolae Petrovan, fost prefect de Bucuresti: "Avantajele speram sa fie reciproce si sunt generate de aducerea unui flux mare de vizitatori, care vor face si consumatie, vor face si cumparaturi."

Initiatorii acestei mode sunt insa timisorenii. Un domn, de exemplu, asteapta sa intre la examenul pentru permisul auto.

Reporter: Dupa examen, mergi si la cumparaturi?
Timisorean: Pai daca e Pastele, nu? Trebuie sa mergem. Cel mai probabil o sa le fac cu sotia, o sa o sun si o sa vina si ea aici si facem si cumparaturile de Paste.

Si iesenii imbina utilul cu placutul. Intr-un mall de langa un campus studentesc pot merge sa isi schimbe buletinul.

La Evidenta Populatiei din Iasi vin aproape 1000 de oameni in fiecare zi. La plecare, multi dintre ei fac si cumparaturi prin magazine.


VIDEO PROTVPLUS.RO