Doi soldati americani cautau comori la Harsova. Cum i-a descoperit politia. VIDEO

Ultima actualizare: 13-09-2012 00:48

Antrenati sa gaseasca mine in Afghanistan sau in Irak, doi soldati americani aflati in permisie la baza de la Kogalniceanu, Constanta, au devenit cautatori de comori.

Inarmati cu detectoare de metale performante, cei doi sperau sa descopere o caleasca plina cu bijuterii de aur despre care legenda spune ca s-ar afla sub zidurile stravechi ale cetatii Harsova. Din pacate, un invidios i-a parat la politie.

Soldatii, nazuind la un El Dorado in Harsova, au batut la pas tot situl arheologic al cetatii Carsium cu un detector performant de 2.000 de dolari.

Se pare ca povestile despre calesti cu aur si morminte pline de bogatii i-au vrajit definitiv. Militarii au asteptat apusul soarelui si au inceput cautarile.

Un sambure de adevar exista totusi: arheologii spun ca s-au mai descoperit in trecut lucruri de valoare. Yankeii au avut, totusi, ghinion. Militarii americani s-au ales cu dosare penale, pentru ca au prospectat fara autorizatie si cu mijloace interzise un sit arheologic.

Dar vor fi cercetati acasa, in Statele Unite, pentru ca exista din 2004 un protocol oficial in acest sens. Probabil ca superiorii vor decide retragerea celor doi din Romania.

N-ar fi primii. In urma cu o saptamana, intr-un bar din Iasi, un puscas marin l-a lovit din senin cu o sticla in cap pe un tanar care se relaxa la o masa cu prietenii. Si aici, ca si in cazul Teo Peter de exemplu, procurorii ii asteapta pe oficialii americani sa faca propria ancheta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO