Singurul mijloc de transport din România care ajunge la ora fixă. Test făcut de Știrile PRO TV


Ultimul update: Miercuri 31 Iulie 2019 07:16
Data publicarii: Miercuri 31 Iulie 2019 07:16
Categorie: Stiri actuale

În România ne-am obişnuit cu întârzierile trenurilor, autobuzelor, tramvaielor sau troleibuzelor şi chiar am ajuns să ne planificăm călătoriile în funcţie de acestea.

 

Şi totuşi, când nimeni nu mai credea există un mijloc de transport în comun care ajunge la fix. Se întâmplă în Timişoara unde vaporaşele care circulă pe Bega ajung de la marginea oraşului în centru în 30 de minute şi nu au parte de ambuteiaje.

Vaporaşele circulă în regim de transport public de aproape un an. Au făcut aproximativ 2.600 de curse de atunci şi au adunat o întârziere totală de numai două minute. Ca să testeze rapiditatea curselor un reporter Știrile PRO TV s-a urcat într-unul.

Ambarcaţiunile sunt folosite în general de oamenii care vor să ajungă din estul oraşului în centru şi invers.

Ambarcaţiunile au trei trasee, dar unul este suspendat momentan, din cauza unor lucrări. Fiecare vaporaş are 50 de locuri, iar gradul de ocupare este în medie de 85%. Dacă pe apă se circulă fără întârzieri, celelalte mijloace de transport în comun din Timişoara nu se pot lăuda cu acelaşi lucru.

Nicu Bitea, director Societatea de Transport Public Timişoara: „În principiu, un vaporaş poate să aibă o întârziere de câteva secunde. Încă lucrăm şi la autobuze, încă lucrăm şi la troleibuze şi la tarmvaie. Din păcate ducem o lipsă de personal de bord."

Vaporaşele au transportat până acum peste 200.000 de pasageri. O cursă costă un leu, iar pensionarii şi elevii circulă gratuit. Cele şapte ambarcaţiuni au costat aproape două milioane de euro, bani de la bugetul local şi fac parte dintr-un proiect mai amplu legat de reabilitarea malurilor râului Bega.

VIDEO PROTVPLUS.RO