Silviu Lung a disparut din spital.Reactia cand a aflat ca a lasat 3 copii orfani de tata in accident

×
Codul embed a fost copiat

Dupa ce miercuri a omorat un om intr-un accident de masina, Silviu Lung a disparut joi din spitalul judetean Craiova.

Fostul mare portar al nationalei si unul dintre simbolurile, echipei de fotbal ''Universitatea Craiova'' este cercetat pentru ucidere din culpa si vatamare corporala.

Dupa-masa, el a plecat din salon fara sa ii anunte pe medici. In paralel, anchetatorii au stabilit ca masina condusa de sportiv a intrat pe contrasens. Lung nu a adaptat viteza si a lovit frontal un alt autoturism. Cel de-al doilea sofer s-a prapadit pe loc, iar copiii lui, un baiat de 15 ani si sora lui de 16 au fost raniti. Adolescenta este in coma indusa.

La ora doua si jumatate, cand asistenta sefa a intrat in salon ca sa ii duca analgezicele lui Silviu Lung, pacientul disparuse.

Nimeni nu se astepta la un asemenea gest, mai ales ca medicul ii recomandase sa ramana pana maine dimineata.

Citește și
Michael Schumacher
Starea lui Schumacher, subiect interzis presei. Medicii au dezvaluit totusi un detaliu
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"E dreptul omului, nu e nicio problema, orice pacient poate pleca cu conditia ca viata sa nu ii fie pusa in primejdie si nici atunci nu il putem tine cu forta.", a spus medicul lui Silviu Lung.

"Din punct de vedere medical, pacientul isi asuma aceste riscuri cu tot ce inseamna complicatii si asa mai departe", a declarat si Bogdan Fanuta, managerul spitalului judetean Craiova.

Inainte sa dispara, Silviu Lung a fost vizitat de cei doi fii, de sotie dar si de fostii coechipieri.

Fotbalistul a transmis ca va avea grija de cei trei frati care au ramas fara tata.

''Este intr-o stare buna dar este afectat de ce s-a intamplat. A transmis ca este alaturi de familie, ca ii va ajuta cum va putea. Este profund traumatizat de cele intamplate", a spus Ion Geolgau.

Sotia barbatului mort in accidentul provocat de Lung, este in stare de soc.

- Il invinovatesc ca a lasat trei copii pe drumuri.
- Lung a zis ca o sa fie alaturi de dumneavoastra.
- Cu ce o sa fie?
- Cu bani.
- Viata unui om o cumperi cu bani? Eu de bani am nevoie? Am nevoie de el. Mai si spune, vorbeste ironic ca a avut 60 de km la ora. A rasucit masina invers, cum 60 km/ora? Vorbea la telefon ca avea omul afaceri si a dat in el fara mila. Degeaba, nu-l las. O sa-l dam in judecata.

In urma masuratorilor facute de politisti a reiesit ca Silviu Lung circula cu viteaz pe ceata. Astfel a intrat pe contransens unde s-a ciocnit violent cu masina condusa de tatal adolescentilor.

''A sunat baiatul ca a facut accident ca tati e in coma si pe Andreea a luat-o salvarea. A avut o presimtire de dimineata. A zis ca n-ar vrea sa plece ca a avut un vis urat. Tu stii cum conduc eu, doamne fereste sa nu dea cineva in noi. '', a povestit Ramona Nitu, sotia barbatului decedat.

In prezent, adolescenta de 16 ani este in coma indusa. Are un hematom la cap si curand ar putea fi operata. Nici procurorii nu au stat degeaba.

''S-a intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa pe numele lui Silviu Lung. Din primele verificari acesta a ajuns pe contrasens dn cauza neadaptarii vitezei.", a spus Alin Apostol, purtator de cuvant IPJ Dolj.

Anchetatorii cred ca Lung nu a vazut din timp ca urmeaza o curba la dreapta si asa a nimerit pe cealalta banda.

FILMUL EVENIMENTELOR DE JOI, 9 IANUARIE

17:27

Seful Sectiei de Neurochirurgie a Spitalului Judetean (SJU) Craiova, Alexandru Camenita, spune ca fostul portar Silviu Lung, care a plecat din spital, joi dupa-amiaza, desi ar fi urmat sa fie externat vineri, a avut permisiunea sa pentru a parasi unitatea medicala si "totul este absolut legal".

"A ales din proprie initiativa sa plece, nu-l puteam opri (...) Exista o foaie de externare cu data de maine (vineri -n.r.), m-a rugat sa ii fac biletul de externare de azi. Este o chestiune absolut legala", a spus seful Sectiei de Neurochirurgie a Spitalului Judetean din Craiova, Alexandru Camenita, cel care l-a tratat pe Lung.

Medicul a mai spus ca starea sa de sanatate a fostului portar este una foarte buna, acesta neavand "nicio suferinta cerebrala" in urma accidentului rutier in care a fost implicat.

"Nu a avut nicio suferinta cerebrala, nici pierderi de cunostinta, nu a necesitat tomografie si nicio analiza, a fost doar supravegheat 24 de ore. Ieri, dupa accident, l-am intrebat daca vrea sa plece acasa si a zis ca mai vrea sa stea ca este agasat de presa, sa mai stam de vorba, sa vada ce este de facut si sa se linisteasca. Mi-a spus ca ii pare extrem de rau si avea lacrimi in ochi. Mi-a spus ca nu isi poate ierta ca a luat viata unui om"
, a adaugat Alexandru Camenita, spunand ca Lung nu isi amintea cum s-a produs accidentul, probabil din cauza socului.

13:00  Anchetatorii au stabilit ca masina condusa de Silviu Lung a intrat pe contrasens si, din cauza neadaptarii vitezei, a lovit frontal un alt autoturism.

Soferul acesteia a murit pe loc iar copiii lui, un baiat de 15 ani si sora lui, de 16, au ajuns la spitalul judetean din Craiova, in stare grava.

Silviu Lung este extrem de afectat de nefericitul eveniment rutier.

Viata lui nu este in pericol, iar medicii spun ca ar putea fi externat in orice moment.

In momentul de fata, in starea cea mai grava este tanara de 16 ani, internata la terapie intensiva.

Ea este in coma indusa, medicii au stabilizat-o, insa i-au gasit la cap un hematom care ar putea fi operat.

Fratele ei e in stare mai buna. S-a ales cu mai multe contuzii la cap si brate, dar inca nu va fi externat.

Silviu Lung a transmis prin intermediul fostilor colegi de echipa ca este alaturi de familia indoliata si va avea grija de cei trei frati care au ramas de acum orfani de tata. 

MIERCURI, 8 IANUARIE

UPDATE 19:52 Silviu Lung va ramane internat in Spitalul Judetean Craiova cel putin pana joi.

UPDATE 19:40 Politistii doljeni vor intocmi dosar penal pe numele lui Silviu Lung pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, iar la ora transmiterii acestei stiri fostul portar este inca la Spitalul Judetean Craiova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Dolj, Amelia Caprarin, pe numele lui Silviu Lung va fi intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Conform sursei citate, dosarul penal va fi deschis dupa ce toate actele necesare in acest caz vor fi intocmite. 

FILMUL ACCIDENTULUI LUI SILVIU LUNG

In apropiere de Craiova, masina fotbalistului s-a ciocnit frontal cu un autoturism in care se aflau un barbat si cei doi copii ai sai. In urma impactului, Silviu Lung a ajuns la spital ranit la cap, iar celalalt sofer a murit.

Dupa primele cercetari, anchetatorii spun ca de vina este Silviu Lung, care a intrat pe contrasens. Barbatul care si-a pierdut viata i-a spus sotiei, inainte sa plece de acasa, sa stea linistita, pentru ca el are grija, "numai sa nu intre altul in el."

Silviu Lung a ajuns la spitalul de urgenta Craiova constient. Tot acolo au venit imediat fosti colegi de echipa de la Craiova Maxima, ca sa afle in ce stare este fostul portar.

silviu lung spital

"A fost primit in camera de resucitatre, unde i s-au dat ingrijiri. Acum este sub supraveghere.", a declarat Cristina Geormaneanu, purtator de cuvant spitalul judetean Craiova.

Odata cu Lung, la spital au fost adusi si cei doi adolescenti din cealalta masina, o fata de 15 ani, inconstienta si fratele ei de 16 ani. Din pacate, tatal lor a murit in urma impactului.

Sotia barbatului a povestit ca ii ducea pe copii la un liceu din Craiova si parca a avut o presimtire cind au iesit din casa.

"Sotul meu a plecat de dimineata de acasa si i-am spus sa aiba grija, iar el mi-a răspuns: «N-ai tu treaba, stii cum merg, numai sa nu intre altul in mine». Acum unul care nu s-a asigurat m-a lasat singura cu trei copii".

accident

Accidentul s-a produs la 30 de km de Craiova, la iesirea dintr-o curba. Masina condusa de Lung a ajuns pe contrasens, fie din cauza vitezei prea mari, fie pentru ca ar fi facut o depasire neregulamentara si s-a izbit frontal de un autoturism. In plus , pe sosele a fost intreaga zi o ceata densa, iar vizibilitatea extrem de redusa.

Imediat dupa impact, la locul accidentului a ajuns si fiul cel mare al fotbalistului.

Silviu Lung are 57 de ani si este o legenda a fotbalului romanesc, fiind unul dintre cei mai longevivi portari ai nationalei. Lung a inceput sa joace fotbal din 1971. Cu echipa Craiova Maxima a ajuns in 1983 in semifinalele Cupei UEFA. Apoi a plecat la Steaua Bucuresti.

In 1984 a fost numit cel mai bun fotbalist roman al anului, alaturi de Helmuth Duckadam.

Dupa Revolutie, Silviu Lung a jucat in campionatul spaniol. S-a retras din activitate in 1994.

FILMUL EVENIMENTELOR

15:30 Autoturismul Mercedes condus de fostul fotbalist Silviu Lung a intrat pe contrasens si a lovit frontal o masina Renault, s-a stabilit dupa primele cercetari efectuate in cazul accidentului ce a avut loc, miercuri, la Radovani (Dolj), in urma caruia o persoana a murit, iar alte doua au fost ranite.

"Unul dintre autoturisme a intrat pe contrasens si a intrat in coliziune cu altul care se deplasa din sens opus, fiind vorba de o coliziune frontala. Autoturismul Mercedes a patruns pe contrasens, cel putin asa se pare. Se va intocmi un dosar de cercetare penala pentru ucidere din culpa si vatamare corporala. Se va dispune efectuarea unei experiteze care va stabili atat cauzele, cat si viteza de deplasare si posibilitatile de evitare", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Dolj, Alin Apostol, la Sport.ro.

16:00 Potrivit martorilor, Silviu Lung a fost ranit la cap, fiind transportat la Spitalulu Judetean de Urgenta din Craiova cu o ambulanta SMURD, starea lui fiind stabila.

Silviu Lung era singur in masina la momentul producerii accidentului.

Celelalte doua persoane ranite in accident sunt doi tineri din autoturismul Renault Clio, care s-a ciocnit frontal cu autoturismul Mercedes condus de Silviu Lung. Cei doi tineri au fost transportati si ei la Spitalul Judetean, avand politraumatisme.

Persoana care si-a pierdut viata in accident este soferul autoturismului Renault Clio, acesta fiind tatal celor doi raniti.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Dolj, Alin Apostol, a declarat ca accidentul a avut loc fie in urma unei depasiri neregulamentare, fie din cauza vitezei neadaptate la conditiile de mers.

Fostul portar Silviu Lung a fost ranit, miercuri, intr-un accident rutier produs in judetul Dolj si in urma caruia o persoana a murit, iar alte doua au fost ranite.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Dolj, Amelia Caprarin, a declarat pentru MEDIAFAX ca accidentul a avut loc miercuri, in jurul orei 15.00, pe drumul european E 79, care leaga Craiova de Calafat, in localitatea Radovani.

"In accident au fost implicate doua masini - un Renault Clio in care se aflau trei persoane si un autoturism Mercedes condus de fostul international Silviu Lung. In urma impactului o persoana din Renault a decedat, iar alte trei - doua din Renault si Silviu Lung - au fost ranite", a spus Caprarin.

Potrivit sursei citate, din primele cercetari reiese ca a fost vorba despre un impact frontal intre cele doua masini.

Politistii sustineau ca Silviu Lung era constient si au stat de vorba cu el inainte ca acesta sa fie transportat la spital.

La ora transmiterii acestei stiri, la fata locului se afla mai multe echipaje de Politie, iar traficul este blocat.

Silviu Lung, in varsta de 57 de ani, a fost portar al echipei nationale de fotbal, dar si la Steaua Bucuresti si Universitatea Craiova.

Lung a inceput sa evolueze, ca portar, in anul 1971, la clubul Victoria Carei, dupa care din 1974 si pana in 1998 a fost portar la Universitatea Craiova, de unde a plecat la Steaua Bucuresti. Pentru o scurta perioada, intre 1990-1991, Lung a fost la echipa spaniola CD Logrones, revenind apoi in Romania, la Electroputere Craiova, si apoi din nou la Universitatea Craiova. El s-a retras din activitatea de fotbalist in anul 1994.

Silviu Lung a evoluat si la echipa nationala a Romaniei, in 77 de meciuri, facand parte din lotul Romaniei la Euro 1984 si la Ccampionatul Mondial din 1990.

Ulterior, el a devenit antrenor.

In prezent, Silviu Lung este antrenor la CS Universitatea Craiova.

 

Sursa foto: Gazeta de Sud

 

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Gigi Becali ar putea munci in afara inchisorii 8 ore pe zi. Cum il salveaza finul Hagi
Gigi Becali ar putea munci in afara inchisorii 8 ore pe zi. Cum il salveaza finul Hagi

Nasul Hagi incearca sa isi ajute finul, pe Gigi Becali, sa respire aerul dulce al libertatii 8 ore pe zi.

Starea lui Schumacher, subiect interzis presei. Medicii au dezvaluit totusi un detaliu
Starea lui Schumacher, subiect interzis presei. Medicii au dezvaluit totusi un detaliu

Starea de sanatate a pilotului german Michael Schumacher "s-a ameliorat usor", a anuntat, luni, un apropiat al septuplului campion mondial al Formula 1, informeaza AFP.

Concluziile anchetei in cazul Michael Schumacher.
Concluziile anchetei in cazul Michael Schumacher. "Fostul pilot se afla intr-o zona nemarcata"

Anchetatorii au prezentat, miercuri, concluziile investigatiei privind modul in care s-a accidentat fostul pilot Michael Schumacher, explicand ca acesta se afla intr-o zona nemarcata, "teritoriu virgin".

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.