Silviu Ionescu, diplomatul roman care a ucis un om in Singapore, dupa un accident rutier, a ajuns in arestul Politiei

Ultima actualizare: 16-02-2014 06:59

Silviu Ionescu, fost insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore, cu rang de ambasador, s-a predat la arestul politiei Capitalei pentru a fi incarcerat.

 

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti l-au condamnat definitiv la 6 ani de inchisoare cu executare pentru doua accidente succesive pe care le-a provocat in Singapore, in 2009. Un om a murit atunci si alti doi au fost raniti.

Silviu Ionescu a sustinut in tot acest timp ca e nevinovat.

La cateva ore de la pronuntarea sentintei, fostul diplomat Silviu Ionescu s-a prezentat la arestul Politiei Capitalei, insotit de fiul sau.

SILVIU IONESCU: "Nu ma simt vinovat. Merg cu inima deschisa, linistit si pedeapsa sta e de 6 ani, nu stiu ce-o sa se intample in viitor, o sa vedem".

In decembrie 2009, Silviu Ionescu, aflat la volanul unei masini ce apartinea ambasadei Romaniei, a provocat 2 accidente succesive in Singapore, iar scenele au fost surprinse de camerele de supraveghere.

A lovit doua persoane, intr-o intersectie, apoi si-a continuat drumul si a acrosat inca un om. Una dintre victime a murit cateva zile mai tarziu.

Mai mult, sustin autoritatile din Singapore, Silviu Ionescu ar fi fugit si ar fi declarat ca nu el conducea si ca, de fapt, masina i-ar fi fost furata si abandonata la mica distanta de locul tragediei.

Avand in vedere ca atunci era diplomat, s-a bucurat de imunitate de jurisdictie, iar ancheta s-a desfasurat in Romania.

Judecatorii i-au marit pedeapsa fata de condamnarea dispusa initial, de la 3 la 6 ani de inchisoare cu executare. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva.

Silviu Ionescu a fost condamndat pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO