SIE cauta spioni si a lansat un test prin care isi selecteaza aplicantii. "Misiunile" care ii pun la incercare pe candidati

Ultima actualizare: 23-06-2016 01:01
test SIE

Serviciul de Informatii Externe, cel care se ocupa cu strangerea de informatii din strainatate pentru apararea intereselor tarii, cauta spioni. Cei care vor sa aplice pentru un post trebuie sa treaca de un test on-line destul de dificil.

Oamenii care chiar vor sa intre in serviciul statului sau care doar au chef sa isi testeze abilitatile si sa se distreze au la dispozitie trei tipuri de provocari, afisate pe site-ul institutiei.

La primul, cel situational, candidatul primeste o misiune in strainatate, asemanatoare celor intreprinse de SIE, in care trebuie sa indeplineasca mai multe sarcini, pe baza unui desfasurator. Spionul va primi o prezentare a situatiei, lista de instructiuni si 12 intrebari despre parcursul misiunii.

Cel de-al doilea, de cultura generala, vrea sa vada cat de bine isi mai aduc aminte oamenii evenimentele istorice importante, capitalele lumii, dar si felul in care sunt organizate institutii precum ONU, UE sau NATO.

Al treilea test, poate cel mai dificil din aceasta suita, le pune la incercare candidatilor logica si acuitatea in gandire. Ei vor fi pusi sa faca mai multe calcule matematice de baza si sa recunoasca forma abstracta care se potriveste cel mai bine intr-un sir, ori regula dupa care se completeaza o suita de numere.

La final, oamenii vor primi o apreciere din partea SIE, in functie de prestatia lor, si vor avea posibilitate sa se inscrie pentru un interviu cat se poate de real.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO