Sfarsit tragic pentru o tanara de 23 de ani, studenta la Arte. Fata s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon

Dată publicare: 23-11-2014 18:12
Dată actualizare: 26-11-2014 07:00


O tanara de 23 de ani, studenta la Arte, s-a stins, sambata seara, la Iasi, dupa ce a adormit langa o soba defecta si cel mai probabil s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

Diana Mereuta a fost gasita fara suflare chiar de iubitul ei, care a sunat disperat dupa o ambulanta. Din pacate insa, era prea tarziu.

Diana Mereuta va dainui prin picturile ei tulburatoare, spun indurerati prietenii fetei, care vor sa-i ajute familia cu bani pentru inmormantare.

"Te voi iubi mereu si deja mi-e dor de tine.", scria sambata noapte iubitul Dianei, Mihai, pictor ca si ea. Baiatul o iubea enorm si avea de gand s-o ceara in casatorie. Chiar el a fost cel care a gasit-o pe Diana fara suflare.

"S-a asfixiat o fata de la monoxid de carbon, de la soba. Ar fi avut un opritor si probabil cand a aprins soba, a uitat sa traga opritorul. Baiatul era cuminte, linistit, stiu ca erau prieteni, erau pictori amandoi", povesteste un vecin.

Discutie reporter-unchiul baiatului:

Unchiul baiatului: "-Fata e de prin Bacau si sta impreuna cu baiatul si cred ca voiau sa se casatoreasca”
Reporter: “-Erau impreuna de mult timp?”
Unchiul baiatului: “-Da, de anul trecut, din vara"

Uniti de aceeasi pasiune pentru arta, cei doi erau studenti la Universitatea "George Enescu" din Iasi.

Diana Mereuta iubea enorm animalele si a avut deja o expozitie cu picturile sale, adesea portrete de caini sau pisici. Era o artista desavarsita si va ramane nemuritoare prin picturile ei, spun cei care o cunosteau.

Sambata seara, medicii chemati de urgenta in ajutor nu au mai putut s-o readuca la viata.

"S-au instituit manevrele de resuscitare, timp de o ora, din pacate fara rezultat, fiind scoasa din mediul toxic mult prea tarziu pentru a putea fi salvata. Dupa declaratiile anturajului pare sa fie intoxicatie cu monoxid de carbon", a explicat Luminita Bodrum, medic Ambulanta Iasi.

"Pentru unii a fost totul, o prietena minunata, o sora grozava. Diana s-a stins, s-a hotarat sa urmeze o calatorie lunga si necunoscuta!", asa suna unul dintre mesajele de adio transmis pe retelele de socializare de o prietena a Dianei, colega la aceeasi universitate.

Apropiatii s-au organizat online si incearca sa ii ajute material pe parintii fetei, sa o poata inmormanta cum se cuvine. Oamenii duc un trai modest si isi tineau cu sacrificii fiica in facultate.


VIDEO PROTVPLUS.RO