Senatorul Catalin Voicu a fost eliberat din arest preventiv

18-07-2011 20:43

Senatorul PSD Catalin Voicu, inchis pentru trafic de influenta, a fost eliberat luni seara, dupa ce a petrecut dupa gratii un an si patru luni. Dupa ce a iesit pe poarta inchisorii, el a mers direct acasa, in Cotroceni

Completul de cinci judecatori al instantei supreme a mentinut decizia Sectiei penale a instantei supreme care a decis ca senatorul poate fi cercetat in libertate.

In cadrul procesului de fond, avocatii lui Voicu au aratat instantei de fond ca s-a incheiat audierea martorilor si ca mai trebuie administrat doar probatoriul de fond.

El a fost eliberat de la Penitenciarul Rahova, unde fusese incarcerat.

Pana la decizia de luni, Sectia penala a admis de patru ori eliberarea din arest, in trei situatii recursul procurorilor fiind admis la Completul de cinci judecatori.

In acest dosar, senatorul Catalin Voicu a fost in arest preventiv din 30 martie 2010, el fiind judecat pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie.

Totodata, Florin Costiniu, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala a ICCJ, este judecat pentru complicitate la trafic de influenta, Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie.

Acestia au fost si ei arestati preventiv, dar in 13 aprilie 2010 au fost pusi in libertate.

Procurorii afirma ca, in perioada iulie - septembrie 2009, Catalin Voicu, "prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator", ar fi primit de la Costel Casuneanu, in doua transe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) si 200.000 de euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (Florin Costiniu, n.r.), in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

De asemenea, in luna august 2009, Voicu ar fi pretins si primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politisti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte penale. Procurorii au pus sechestru asigurator pe suma de 200.000 de euro, apartinand omului de afaceri Costel Casuneanu. Procurorii anticoruptie au instituit sechestru asigurator pe un imobil ce apartine lui Marius Locic, a carui valoare estimata este mai mare de 119.000 de lei.

Urmatorul termen de fond al dosarului a fost stabilit pentru 7 septembrie.


VIDEO PROTVPLUS.RO