Primele date in cazul mortii fiului lui Razvan Theodorescu. Legisti: Moartea a fost violenta din cauza socului toxic

×
Codul embed a fost copiat

Tragedie in familia academicianului Razvan Theodorescu. Fiul sau a fost gasit mort luni seara in casa de vacanta a familiei, din judetul Arges, iar cauza decesului este, cel mai probabil, muscatura unui sarpe veninos.

Aceasta este parerea medicilor legisti, dupa efectuarea autopsiei. Mai sunt necesare insa cateva analize pentru concluzia finala. Fostul ministru al Culturii, Razvan Theodorescu, a ajuns azi-noapte la Corbeni imediat dupa ce a aflat ca baiatul sau, un avocat de 43 de ani, nu mai este in viata.

Indurerat, fostul ministru al Culturii povesteste ca a vorbit la telefon cu fiul sau ultima oara duminica, atunci cand barbatul ajunsese la casa lor din Corbeni. In aceeasi zi, Ion Vladimir Theodorescu i-a mai spus unui prieten ca a fost muscat de un sarpe si ca are febra, dar nu are de gand sa mearga la medic. Barbatul fusese in padure si simtise intepatura reptilei in picior.

Sorin Pavel, prieten: "Venea de la Targu Jiu, zice sunt racit, dar cred ca nu sunt racit, am febra foarte puternica, posibil ca m-a muscat vreun sarpe, c-am avut treaba multa pe la padure. Am ceva la picior o mica zgarietura, dar nu cred, nu stiu ce sa zic."

Vecinii care au grija de gospodarie au vazut lumina in casa ieri toata ziua, dar nici o miscare. Luni seara au hotarat sa intre sa vada ce se intampla cu proprietarul. L-au gasit pe Vladimir Theodorescu fara suflare si au sunat imediat la 112. Medicii au constatat ca decesul s-a produs cu mai multe ore inainte, cel mai probabil chiar duminica noaptea.

Citește și
anaconda Brazilia
Sarpe anaconda urias, cu diametrul de un metru si 400 de kilograme, descoperit pe un santier din Brazilia. VIDEO
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Dr. Mihaela Popescu, sef SML Arges: "Cauza mortii a fost violenta, ea datorandu-se socului toxic cauzat de intoxicatia posibila cu venin provocata de muscatura, posibil sarpe veninos. Fiind o persoana corpolenta a difuzat in timp veninul in sistemul sangvin. Daca ar fi mers intr-un spital, daca ar fi primit Serul antiviperin ar fi supravietuit."

Muscatura de vipera este una dureroasa si nu poate trece neobservata, chiar daca victima nu apuca sa vada sarpele.

Lector Ioan Ghira, specialist herpetolog: "Durere urata tare, puternica, dupa aceea zona se umfla incet incet, intr-o ora se umfla cam 20 de centrimetri iar in cateva ore tot bratul sau piciorul se tumefiaza si atunci durerea dispare."

Localnicii spun ca Ion Vladimir Theodorescu era un om robust si facea des plimbari in natura. De altfel, duminica inspectase niste terenuri in judetul Gorj. In aceasta zona se gasese si temuta vipera cu corn, cea mai periculoasa specie de vipera din tara noastra. O cantitate de 40 de miligrame din veninul ei ucide un adult.

Salvamontistii care au de-a face deseori cu muscatura de vipera spun ca trebuie intervenit imediat.

Ion Sanduloiu, sef Salvamont Arges: "Prima reactie trebuie sa vada, sa verifice zona muscaturii, sa vada daca sunt intepaturi. Si ideea este de a indeparta cat mai mult din veninul inoculat. In niciun caz nu stam acasa, bineinteles ca trebuie facut serul antiviperin."

Serul antiperin este vital, dovada si cazul lui Andrei Tinu, fiul regretatului jurnalist Dumitru Tinu. El a ajuns acum cinci ani la Spitalul Floreasca, din Capitala dupa ce a fost muscat de o vipera. Barbatul, crescator de vipere pentru venin, a fost atins, la mana dreapta de unul, dintre serpi si a supravietuit, ajutat de medici.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Fiul academicianului Razvan Theodorescu, gasit mort in casa de vacanta a familiei. Barbatul ar fi fost muscat de sarpe
Fiul academicianului Razvan Theodorescu, gasit mort in casa de vacanta a familiei. Barbatul ar fi fost muscat de sarpe

Ion-Vladimir Theodorescu, fiul academicianului Razvan Theodorescu, a fost gasit mort, luni, in casa de vacanta a familiei din comuna argeseana Corbeni, politistii efectuand cercetari pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs decesul.

Sarpe anaconda urias, cu diametrul de un metru si 400 de kilograme, descoperit pe un santier din Brazilia. VIDEO
Sarpe anaconda urias, cu diametrul de un metru si 400 de kilograme, descoperit pe un santier din Brazilia. VIDEO

Cativa muncitori brazilieni au avut o surpriza de proportii cand au descoperit pe santier un sarpe anaconda gigantic.

Groaza traita de o mama din Marea Britanie cand a gasit pielea unui sarpe in sufragerie.
Groaza traita de o mama din Marea Britanie cand a gasit pielea unui sarpe in sufragerie. "Era sa fac atac de cord"

Groaza traita de o mama din Marea Britanie atunci cand a gasit pielea unui sarpe pe covorul din sufragerie este greu de descris in cuvinte. Femeia spune ca a alertat autoritatile, dar acestea nu au facut nimic.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.