Școlile de vară, alternativă pentru timpul petrecut de copii cu bunicii. Care sunt costurile
Și copiii au intrat în vacanță, iar părinții se întreabă unde îi lasă, cât timp sunt ei la serviciu.
În lipsa bunicilor, școlile de vară, de exemplu, vin cu oferte variate, dar și prețuri pe măsură. După un an de stat în casă, psihologii le sugerează părinților, să aleagă tabere cu activități sportive, sau în natură, care să-i ajute pe cei mici să se dezvolte armonios.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
La Opera Comică, distracţia începe încă de dimineaţă. Copiii înscrişi la şcoala de vară participă, în funcţie de vârstă, la ateliere de comunicare, creativitate, audiţii muzicale sau cursuri de dans.
„Nu vă fie teamă! Nu este vorba de şcoală! Suntem acum în seria 1. Și-au început activitatea 10 zile, în fiecare zi, de la ora 8.30 la 16.30" spune reprezentantul instituției.
Pentru 10 zile, părinţii plătesc 800 de lei, suma care include şi mese. Preţurile cresc atunci când vorbim de şcoli de vară specializate în robotică şi tehnologie.
La o şcoală de tehnologie, programele ajung să coste şi 2.700 de lei pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani. Nu durează însă mai mult de o lună. Aşa că părinţii care nu au cu cine să îşi lase copilul pe timpul verii, caută programe complete. O variantă ar fi unităţile de învăţământ care s-au transformat în „şcoli de vară". Sunt deja site-uri specializate, care adună mai multe oferte de unde părinţii pot alege în funcţie de vârstă sau tematica.
Victoria Sima, co-fondator grădiniţă: „Le oferim activităţi distractive, recreative, motrice, de dezvoltare personală, street-dance şi multă joacă în curte. Avem şi înot, şi limba engleză la cerere"
Sunt incluse în program şi ore de teatru, balet, ateliere de arta culinară sau lecţii de pian. Aceste activităţi sunt benefice, dar trebuie îmbinate cu activităţi fizice, tocmai pentru că anul acesta copiii nu au avut posibilitatea să se joace şi să alerge în natură.
Specialiştii ne recomandă să căutăm acele tabere unde au loc explorări în natura şi drumeţii combinate cu ateliere de muzică şi pictură unde copiii învaţă să lucreze în echipă şi să devină autonomi.
Preţurile pot depăşi 2.000 de lei pe lună, iar mesele zilnice pot fi taxate separat.
Acum depinde de bugetul fiecăruia. Unele sunt într-adevăr destul de mari şi nu-şi permit toţi părinţii să-şi trimită copiii la şcolile de vară.
Reporter: Dvs sunteţi ocupat cu munca?
Părinte: „Aproape tot timpul...şi eu şi soţia, dar ne descurcăm.”
Reporter: Bunicii sunt cea mai bună variantă pe timpul verii?
Părinte: „Exact, exact, cel mai bun ajutor."
Cei care nu sunt ajutaţi de bunici, pot apela la o bonă sau la grădiniţele de vară de stat, în limita locurilor disponibile.