Locuinte de serviciu pentru doctori. Oferta prin care sunt atrasi medicii de spitalele din tara

Dată publicare: 22-05-2013 13:31
Dată actualizare: 25-05-2013 06:47


Locuinte de serviciu in centrul statiunii Sinaia - cu aceasta oferta primaria spera sa atraga medici pentru spitalul orasenesc.

La concursurile organizate in mai multe randuri nu s-a prezentat nimeni dar, gratie ofertei cu locuinta inclusa, spitalul a reusit sa angajeze un pediatru si un medic specialist in medicina de urgenta. Mai este insa nevoie de un medic ATI si unul pentru radiologie.

Medic specialist in medicina de urgenta, Binca Doroftea este din Targu Mures si nici prin cap nu i-ar fi trecut sa caute post la Sinaia. In primul rand din cauza chiriei pe care ar fi trebuit s-o plateasca. Dar, cand a aflat ca primaria ii ofera o garsoniera, n-a stat pe ganduri.

-A fost un atu locuinta de serviciu pentru a veni la Sinaia?
-Da, categoric ca da, este un inceput bun pentru un tanar medic care vrea sa inceapa o cariera in Romania si sa nu mai plece din tara.

Garsonierele si apartamentele puse la dispozitia medicilor se afla sunt intr-o zona buna a statiunii, intr-un complex rezidential nou.

"Pentru a atrage medici la Sinaia a trebuit sa venim cu ceva atractiv, am construit locuinte si le-am oferit gratuit medicilor care vin la Sinaia si am avut succes cu acest proiect, pentru ca avem deja cativa medici care au venit iar in toamna vor mai veni inca doi" a marturisit Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia.

Ministrul Sanatatii spune ca sunt si alte metode prin care medici pot fi atrasi catre posturi. "Acel proiect de lege pentru plata pe performanta, plata dupa competenta, adica acel proiect care ar putea sa creeze real posibilitatea sa majoram o serie de lefuri", crede Eugen Nicolescu.

La Sinaia mai e inca nevoie de medici asa ca aceia care doresc la sa se mute la munte, intr-o casa moderna oferita gratuit, trebuie sa se incrise la concursurile organizate de spital.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO