Declaratii contradictorii dupa ce un tanar ar fi fost impuscat de un politist in centrul Capitalei. Ce spun martorii

Ultima actualizare: 24-11-2015 07:09

S-a lasat cu scandal monstru in centrul Bucurestiului, intre un grup de tineri si agentii de la Politia Locala a sectorului 1.

Activistii comunitatii "Uniti Salvam" il acuza pe unul dintre politisti ca le-a impuscat in cap un amic, folosind un pistol cu bile de cauciuc. "Politistii nu au tras niciun foc", anunta superiorii lor, care precizeaza ca armele au fost deja predate pentru expertiza balistica.

In varianta autoritatilor, tinerii erau in stare de ebrietate si erau pusi pe facut scandal. Ceilalti considera ca s-a facut uz de forta.

"Fa-ti treaba ca te voi da in judecata... Nenorocitilor! Asasini, gabori asasini!!! I-a tras in cap. I-a tinut pistolul la tampla si i-a tras in cap. Baga, ba, pistolu', ca faci puscarie. Va bag in puscarie, bah!!!", spune un tanar pe filmarea facuta de un amator.

Un tanar pare ca agonizeaza. Cei din jur ii acuza pe politistii locali ca le-au impuscat colegul in cap, cu bile de cauciuc. De altfel, in imagini agentii apar cu pistoalele indreptate catre tineri.

In acelasi timp, un alt membru al grupului de protestatari, cunoscuti ca fiind activisti in Comunitatea "Uniti salvam", este inghesuit in masina politiei.

In ajutorul tanarului care sangera pe asfalt ajunge si un echipaj SMURD. Aproape miraculos, si-a revenit, dar asta nu i-a impiedicat pe amicii sai sa continue "meciul" cu politistii locali.

"Cum sa tragi, ma, in cap?! L-am vazut, dar am crezut ca se face... S-a auzit clant, clant, clant... Cat de idiot sa fii, ma...", striga alt tanar.

Cei de la SMURD spun insa ca nimeni nu a fost impuscat, iar reprezentantii Primariei Sector 1 sustin ca realitatea este cu totul alta.

Alexandru Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Sector 1, spune ca tinerii erau in stare de ebrietate si erau foarte violenti in limbaj. Ichim mai spune ca nimeni nu a fost impuscat, ca politistii locali nu au folosit armele si le-au predat la Politia Nationala pentru expertiza balistica.

De asemenea, unul dintre politisti ar fi fost lovit in cap cu o sticla, varianta demontata de cealalta tabara.

Politistii de la Sectia 1 au deschis un dosar penal de ultraj si i-au audiat pe cei implicati in scandal, inclusiv pe tanarul care sustine ca a fost impuscat in cap.

Ionut Cojan: "M-a legitimat, i-am cerut si eu sa se legitimeze, moment in care a devenit vulcanic si nu mai stiu..."

Cristi Alexandru: "M-au bagat in duba, m-au batut, m-au gazat din 10 in 10 minute..."

Dosarul este instrumentat acum de procurorii. Tinerii sunt cercetati pentru ultraj, iar politistii pentru posibile fapte de abuz in serviciu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO