Câțiva medici de la SUUB spun că nu au fost instruiți să folosească aparatura modernă


Ultimul update: Miercuri 08 Ianuarie 2020 15:30
Data publicarii: Miercuri 08 Ianuarie 2020 14:34
Categorie: Stiri actuale
spital

Un nou scandal pare să se declanșeze la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), după ce un angajat a lansat acuzații grave la adresa conducerii acestei unități medicale.

În urma incidentului de la Floreasca, câtiva medici de la secția de ortopedie din SUUB au formulat o solicitare prin care cer să fie instruiți in privința folosirii aparaturii moderne.

Daniel Simion, asistent medical la acest spital, afirmă că managementul de la Spitalul de Urgență București vrea să foloseasă o sală de operații din blocul operator central fără ca personalul să fi fost instruit.

”Dar, în blocul operator central, am spus și la minister, nu ni s-a făcut instructajul în ceea ce privește aparatura din blocul operator. Nu avem mese de operații pentru ortopedie, mesele care au fost comandate au fost pentru chirurgie. La ortopedie, fiind instrumentar mai mult, nu poți așeza cum vrei. Sunt niște protocoale care trebuie respectate.” - a mai spus el.

De altfel, câțiva medici și astenți de la SUUB au transmis o solicitare oficială conducerii spitalului, prin care semnalează faptul că nu au fost instruiți să folosească aparatura modernă din blocul operator.

 

În continuare, Daniel Simion a lansat acuzații grave la adresa conducerii Spitalului Universitar de Urgență.

”Eu vă spun din punctul meu de vedere. Într-un bloc operator nou, care miroase ce se gătește în bucătărie - a varză, spre exemplu - cum poate doamna manager să dea acceptul să opereze de o lună de zile? Să îmi spună și mie. Vreau să ne dea răspuns la această întrebare. Cu un veceu în bloc operator care refulează și care cabina este închisă de 2 săptămâni, cum operează doamna manager în blocul operator? Când a refulat rahatul în blocul operator? Acest om este conștient, știe ce implică aceste lucruri?

Cineva trebuie să vină o dată, să pună piciorul în prag, să analizeze cum stau lucrurile, să nu ne mai batem joc de soarta pacienților și a angajaților. Au plecat o grămadă de colegi din spital din cauza asta, pentru că nu mai pot lucra, sunt alergați pe 3 etaje, infirmiere ..” - a afirmat acesta.

În replică, conducerea Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) a transmis un comunicat în care respinge toate aceste acuzații, susținând că s-au făcut instructaje și există chiar și semnături în acest sens:

”1. În Blocul Operator Central, în luna decembrie s-au folosit sălile cu profil de chirurgie generală, neurochirurgie, chirurgie cardiovasculară, precum și cele cu profil de urgență. Conform planificării agreate cu șefii secțiilor Ortopedie- Traumatologie I și II în a doua parte a lunii decembrie, fiind un număr mai mic de bolnavi, trebuia ca secțiile de Ortopedie să organizeze transferul activității în Blocul Operator Central, lucru care nu s-a întâmplat și a fost programat pentru luna ianuarie 2020.

2. În trimestrul IV al anului 2019, în funcție de graficul de livrare și instalare a echipamentelor medicale s-au derulat și activități de prezentare și instruire a personalului medical de profil chirurgical, inclusiv ortopedie, pentru utilizarea acestora, dovadă fiind toate procesele verbale care au fost întocmite cu această ocazie și unde asistentele coordonatoare și personalul Blocului Operator au semnat.

3. Există proceduri și protocoale de îngrijire a pacienților și de funcționare a Blocului Operator Central. Menționăm că nu s-au schimbat regulile de funcționare în sala de operație, ci doar modul și condițiile de acces în Blocul Operator (precum schimbarea uniformei și a papucilor cu echipament special pentru Bloc).

4. Având în vedere faptul că este aparatură nouă, livrată în trimestrul IV al anului 2019, ea este în garanție pentru o perioadă de 2 ani, ceea ce include: constatare a unei posibile defecțiuni, reparații - dacă este cazul, dar și întreținerea periodică.”

Ulterior, în urma unei ședințe care a avut loc la nivelul conducerii SUUB, s-a decis reinstruirea personalului medical în perioada 09-14 ianuarie 2020.

 

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33