Scandal la CNATDCU. Viorel Barbu a demisionat din functia de presedinte, iar Petre Toba a depus o plangere penala la Parchet

11-10-2016 14:43

Presedintele Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), Viorel Barbu, a demisionat din functie.

"Am comunicat membrilor consiliului si ministrului Educatiei inca de aseara decizia mea", a declarat Barbu, citat de Agerpres.

El a explicat ca motivul principal al demisiei il constituie faptul ca, in urma amendamentelor adoptate luni de senatori la Legea educatiei, CNATDCU va avea "un rol decorativ", fiindu-i retrase toate prerogativele.

"Consiliul a ajuns conform noii legi un organism decorativ. Practic, nu mai are nicio putere. Personal nu sunt dispus sa pierd vremea", a explicat Barbu.

La randul sau, fostul ministru de Interne Petre Toba a depus, luni, o plangere penala la Parchetul General, in care reclama savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in legatura cu modul de constituire a comisiei de experti din cadrul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, care i-a analizat teza de doctorat.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, plangerea este indreptata atat impotriva membrilor Consiliului General al CNATDCU, care au decis constituirea comisiei tehnice de experti, dar si impotriva membrilor acestei comisii.

Pe 7 octombrie, Comisia speciala de experti a constatat ca fostul ministru Petre Toba a plagiat in lucrarea de doctorat si a solicitat retragerea titlului de doctor.

Initial, o alta comisie de specialitate din cadrul CNATDCU a decis ca in cazul lucrarii de doctorat a lui Toba nu este vorba de plagiat, insa Consiliul General al CNATDCU a decis infiintarea unei alte comisii care sa analizeze cazul fostului ministru.


VIDEO PROTVPLUS.RO