Sapa o groapa pentru fosa septica, insa a facut o descoperire ingrijoratoare. Pirotehnistii au intervenit imediat. FOTO


Ultimul update: Joi 13 Iulie 2017 07:19
Data publicarii: Luni 10 Iulie 2017 16:11
Categorie: Stiri actuale
Arsenal Neamt

Aproape 7.000 de cartuse si bombe de aruncator, descoperite in curtea unui localnic din Neamt.

Aproape sapte mii de cartuse si bombe de aruncator au fost descoperite, pe parcursul a doua zile, de catre pirotehnisti in curtea unui localnic din Targu Neamt, dupa ce barbatul a dat peste cateva dintre elementele de munitie in timp ce sapa o groapa pentru o fosa septica. Intreaga cantitate de munitie a fost ridicata in conditii de siguranta si urmeaza fi a distrusa intr-un poligon din judet.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Neamt, primele elemente de munitie au fost descoperite la aproximativ un metru adancime de catre un localnic din zona Humulesti a orasului Targu Neamt in timp ce sapa o groapa pentru o fosa septica in curtea locuintei sale.

Barbatul a alertat autoritatile la numarul de urgenta 112, in zona fiind trimise, intr-o prima faza, echipaje de Politie care sa asigure masurile de protectie.

Ulterior, la locuinta barbatului au ajuns si pirotehnistii de la ISU, care au inceput actiunile de cautare a elementelor de munitie, toate provenind din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

”Pe timpul celor cateva ore de cautari, au fost descoperite 1.795 de cartuse de calibru 7,92 milimetri, 23 de lovituri de aruncator de calibru 60 de milimetri, trei lovituri de aruncator de mare capacitate de calibru 82 milimetri, 28 de focoase pentru lovituri de aruncator si trei tevi de rezerva pentru mitraliera calibru 7,92 milimetri. Intrucat s-a lasat intunericul, echipa de pirotehnisti a intrerupt misiunea, care insa a fost continuata a doua zi, atunci cand s-a folosit si detectorul de metale, fiind efectuate noi sapaturi pe o suprafata de aproximativ 25 de metri patrati”, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al ISU Neamt, Adrian Rotaru.

Pe timpul cautarilor din a doua zi, pirotehnistii au mai descoperit alte 5.063 de cartuse de calibru 7,92 milimetri, trei lovituri de aruncator de mare capacitate de calibru 82 milimetri, sapte lovituri de aruncator de caibru 60 milimetri, sapte grenade de mana antitanc, o grenada de mana defensiva, 39 de focoase pentru lovituri de aruncator.

Intreaga cantitate de munitie a fost ridicata in conditii de siguranta si transportata la depozitul special amenajat al ISU Neamt, urmand a fi distrusa, in mod controlat, intr-un poligon din judet.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO