Șantaje și extorcări în Timișoara. DIICOT a aflat cum fac interlopii trafic de cocaină în oraș


Ultimul update: Miercuri 23 Octombrie 2019 14:24
Data publicarii: Miercuri 23 Octombrie 2019 14:15
Categorie: Stiri actuale
perchezitii DIICOT

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat miercuri 24 de percheziţii domiciliare în judeţele Timiş (22) şi Bihor (2), la traficanţi de droguri şi lideri ai lumii interlope din Timişoara.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cursul anilor 2017 - 2019, la nivelul municipiului Timişoara s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, ce a avut ca principal scop derularea de activităţi pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină.

Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai mulţi exponenţi ai lumii interlope din oraş, care de-a lungul timpului au fost implicaţi şi în alte activităţi infracţionale comune (şantaje, reglări de conturi, extorcări).

"Protecţia activităţilor infracţionale era asigurată de un lider marcant al lumii interlope din municipiul Timişoara. Acesta asigura protecţia principalilor dealeri, iar în cazul în care între unii dintre dealeri apăreau conflicte intermedia normalizarea relaţiilor, în vederea derulării fără incidente a activităţii infracţionale. Pentru sprijinul acordat, acesta era recompensat periodic fie cu sume de bani rezultate din traficul de droguri, fie prin oferirea de droguri pentru consum. Gruparea controla majoritar piaţa de cocaină din oraş, marea parte a dealerilor locali şi a consumatorilor constanţi de cocaină aprovizionându-se de la membrii grupării. De asemenea, pătrunderea pe piaţa din municipiul Timişoara a oricărui alt dealer din afară se putea realiza doar cu acordul şi în condiţiile stabilite de aceştia", spun procurorii.

Conform DIICOT, unul dintre furnizori era o persoană cunoscută în mediul interlop local, care primea regulat cantităţi de câteva kilograme de cocaină pe o filieră din Spania, pe care şi-a dezvoltat-o în timp.

"Caracteristic tuturor furnizorilor grupului infracţional este faptul că distribuiau cocaina doar către un cerc foarte restrâns de dealeri locali şi consumatori fideli, de a căror încredere s-au asigurat de-a lungul timpului. De asemenea, furnizarea cantităţilor de droguri se realiza de cele mai multe ori în incinta unor imobile folosite de aceştia. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, din cercul de dealeri locali fac parte şi cetăţeni sârbi, care au surse proprii de aprovizionare din Serbia. De asemenea, s-a constatat că unii dintre suspecţi îşi investeau banii obţinuţi din traficul de droguri şi în alte activităţi lucrative, respectiv în acordarea de împrumuturi cu camătă, cu scopul obţinerii de profituri mai mari", precizează anchetatorii.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara au fost aduse 22 de persoane la audieri.

Acţiunea este efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Oradea, SCCO Arad, SCCO Caraş-Severin, SCCO Hunedoara, SCCO Mehedinţi şi cadrelor de jandarmi de la IJJ Timiş şi Gruparea Mobilă Timiş, cu suportul de specialitate asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

Bărbat din Satu Mare, prins cu 100 de pastile de ecstasy. Cât ar fi obținut în schimbul lor
Patru bărbaţi reţinuţi, după ce au înfiinţat culturi de canabis. Unde ajungeau drogurile
FULLSCREEN
Șantaje și extorcări în Timișoara. DIICOT a aflat cum fac interlopii trafic de cocaină în oraș
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Vocea României 2019 - a patra rundă de knockout-uri Luiza Constantin, Cristina&Viviana Deliu și Iulia Glăvan

11:34
Vocea României 2019 - a patra rundă de knockout-uri Zoe Grigoraș, Vasile Bulgaru și Diandra Bancu

14:29
Vocea României 2019 - a patra rundă de knockout-uri Maria Crăciun, Cătălina Antal și Emanuela Gherasim

14:19
Vocea României 2019 - a patra rundă de knockout-uri Alexandru Bugan, Teodor Danci și Adriana Simionescu

13:36
Raluka, răspunde la întrebările picante date de Cătălin Măruță

20:53
Dilly Chilly și Ionuț Mărieș, idila de la MasterChef? Ce spun foștii concurenți

12:02
Cu Busu, despre vreme și vremuri

10:41
Juno a lansat împreună cu sora lui piesa "Minte-mă"

Juno: "Obișnuiam să fredonăm tot felul de refrene, ne distrăm"


13:49
Gașca din "Ferma" s-a reunit pentru o vacanță de vis din Malta

Jorge, Marius, Carmen și Otniela s-au reunit pentru o provocare într-o destinație de vis.


04:46
Micșorarea stomacului te scapă de boli grave

"Există o serie de controale pe care pacientul trebuie să le bifeze după intervenția chirurgicală"


13:57