Dacian Cioloș le cere liberalilor să-și ia un ”angajament scris” pentru un pachet de 4 legi

Ultima actualizare: 23-10-2019 12:21
Dacian Ciolos
Agerpres

Președintele PLUS Dacian Cioloș a anunțat că partidul pe care-l conduce susține toate obiectivele anunțate de USR pentru învestirea unui Guvern PNL.

 

Cu toate acestea, Cioloș este de părere că liberalii ar trebui să-și ia un angajament scris că, după ce noul guvern va fi instalat, își va asuma răspunderea în Parlament pe un pachet de 4 legi.

Este vorba despre legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, legea “fără penali în funcții publice”, legea de desființare a Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și legea de abrogare a legii recursului compensatoriu, care a scos din pușcării zeci de mii de infractori periculoși.

De asemenea, este nevoie ca noul guvern să fie de acord cu negocierea unui calendar clar și realizabil pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Nu în ultimul rând, credem că e util un angajament din partea PNL că va declanșa rapid negocieri cu partidele noastre pentru desemnarea unui candidat credibil din partea României pentru postul de comisar european.” - a anunțat Dacian Cioloș pe Facebook. 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO