Klaus și Carmen Iohannis, la banchetul imperial din Japonia. Ținutele purtate de cei doi

Ultima actualizare: 23-10-2019 21:14

Preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu soția sa, au participa, marţi, la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito și ulterior la banchetul imperial dedicat acestei ceremonii.

La petrecere, Klaus Iohannis a purtat un frac, în timp ce Prima Doamnă a avut o rochie lungă, albastră, cu umerii goi, conform imaginilor publicate de Administrația Prezidențială.

Preşedintele Iohannis se află de luni în Japonia. Şeful statului a avut întrevederi cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, şi cu preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto.

Împăratul Naruhito, al 126-lea monarh nipon într-o linie dinastică neîntreruptă, şi-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai 2019, ulterior deciziei de a abdica asumată de către Akihito, împăratul emerit al Japoniei.

Ceremonia de întronare de marţi va reprezenta şi transferul oficial către perioada domniei împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa ("de aleasă armonie"), care succede Erei Heisei (1989 - 2019), asociată perioadei de domnie a împăratului emerit Akihito. Autorităţile nipone vor organiza şi un banchet de întronare. La aceste evenimente au participat reprezentanţi şi demnitari din 190 de ţări şi organizaţii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO