Romanii ucisi in Algeria nu au fost impuscati. Au murit in urma unei explozii puternice
Cei doi romani ucisi in luarea de ostatici de la In Amenas au fost adusi acasa, insa odata cu sosirea lor, un adevar cutremurator a iesit la iveala.
Mihail Bucur si Tiberiu Costache s-au prapadit in urma unei deflagratii puternice si nu din cauza gloantelor.
''Asta inseamna ca nu teroristii, ci armata algeriana i-a executat'', tipa innebunite de groaza rudele, care vor sa ceara despagubiri.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
In paralel, procurorii DIICOT au deschis un dosar, iar autoritatile de la Bucuresti cocheteaza cu ideea sa sprijine Franta, in interventia sa armata din Mali.
O sotie distrusa si doi copii mici care au ramas fara tata. Asta a lasat fara nicio vina in urma lui Mihail Bucur, unul dintre romanii ucisi in Algeria.
Trupul lui a fost adus mart dimineata in tara, cu o aeronava militara si a fost transportat la Medicina Legala din Ploiesti. Acolo s-au strans rudele, ca sa il planga. Secatuiti de puteri, cei dragi au cautat alinarea intr-o icoana.
Pe Tiberiu Costache, colegul lui Mihai, militarii l-au dus acasa. Acolo il asteptau baietelul de 7 ani si o nevasta insarcinata.
In cazul amandurora, medicii legisti au fost clari: aveau pielea innegrita de gaze fierbinti, iar organele interne prezentau rupturi masive. Nici urma insa de gloante. Asta inseamna ca au murit din cauza unei explozii, cel mai probabil provocata de bombardamentele lansate de armata algeriana.
Revoltate, familiile cer acum sa li se faca dreptate.
Dincolo de dramele celor care si-au pierdut oameni dragi in criza ostaticilor, sunt politicienii care vorbesc despre implicarea Romaniei in lupta antiterorista din Algeria.
Implicarea tarilor Uniunii Europene in criza din Mali este privita cu mare atentie de factiunile teroriste de acolo.
Belmokhtar este liderul gruparii care a revendicat luarea de ostatici din In Amenas. Iar mesajul lui este foarte clar: atacurile impotriva occidentalilor care au militari in Mali vor continua.