Românii care lucrează "de acasă" din Tenerife. Cât îi costă în fiecare lună

Ultima actualizare: 06-11-2020 19:46

Cum restricţiile se înmulţesc, iar criza sanitară se agravează, tot mai mulţi români profită de avantajul muncii de la distanţă şi se mută în locuri pe gustul lor.

Cabanele de la munte, dar şi casele bătrâneşti, aflate în sate uitate de lume, sunt primele pe listă. Există însă, şi acea categorie, a celor care îşi permit să plece în ţările calde, unde pot îmbina lucrul cu scufundările.

Mihai este din Bistriţa şi lucrează în domeniul IT. De trei săptămâni, biroul lui este în Tenerife, pe malul Oceanului Atlantic. Plănuieşte să rămână acolo încă cel puţin o lună.

Cheltuielile pentru o lună în Insulele Canare ajung la o mie de euro. În această sumă intră cazarea şi o maşină închiriată. O lecţie de surf costă 20 de euro.

Tiberiu Balica, instructor de surf: „Sunt ceva mai mulţi oameni care îşi doresc să stea pe termen lung, aici la noi, în Tenerife. Putem să inserăm cursuri de surf sau alte activităţi legate de ocean, de insulă".

Oana şi Vlad lucrează într-o companie de publicitate din Bucureşti şi încă din luna iulie au decis să se retragă într-un loc izolat, la munte. Împreună cu un alt cuplu, au închiriat o cabană de la poalele Bucegilor care i-a costat exact cât chiria pe care o plăteau pentru apartamentul din Capitală.

Oana Leta: „Acesta este biroul meu, deşi în continuare serviciul meu a rămas în Bucureşti, eu pot lucra la distanţă, fiindcă angajatorii ne permit asta. Eu şi prietenul meu ne-am mutat pentru cel puţin un an de zile, în Râşnov, de fapt în afara oraşului Râşnov, foarte aproape de pădure, de fapt avem pădurea în spate, în curtea noastră."

Proprietarul acestei cabane de la poalele Bucegilor a devenit, fără să vrea, agent imobiliar. Şi-a închiriat casa unor tineri care au vrut să-şi aducă aproape câţiva prieteni şi au apelat la ajutorul lui. Apoi au apărut şi alţi doritori.

Gheorghe Cristolovean, proprietar cabană: „Am toată cabana închiriată la tineri care lucrează de aici. Cei care au mai sunat şi au venit încoace, i-am îndreptat spre alte pensiuni şi cabane. Până acum m-au sunat destui, nu i-am numărat, dar destui sunt."

Cele mai multe cupluri închiriază cabanele pentru un an şi plătesc în medie 1000 de euro pe lună.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO