România şi Bulgaria au destructurat o grupare care folosea servicii de taximetrie pentru a transporta migranţi din Turcia
Instituţiile de aplicare a legii din România şi Bulgaria au destructurat o grupare infracţională care folosea servicii de taximetrie private pentru a transporta migranţi dinspre Turcia către Europa de Vest, a anunţat marţi Ministerul bulgar de Interne.
Comunicatul precizează că Poliţia Română, Poliţia de Frontieră Română şi Direcţia Generală pentru Combaterea Crimei Organizate din Bulgaria au arestat opt suspecţi (cetăţeni români şi sirieni) care transportau migranţi din Bulgaria şi România şi mai departe în Europa de Vest. Investigaţia a fost susţinută de Austria, Germania şi Ungaria. Europol a sprijinit cooperarea şi coordonarea transfrontalieră între cele cinci state membre ale UE, a adăugat Ministerul de Interne.
Un număr de 32 de migranţi au fost găsiţi la nouă reşedinţe care au fost percheziţionate în România: 9 irakieni, 21 sirieni şi doi de naţionalitate neidentificată. Au fost ridicate documente, hardware şi numerar.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Gruparea infracţională a operat din Bucureşti şi a folosit Timişoara ca centru pentru cazarea şi facilitarea transportului migranţilor către Europa de Vest. Suspecţii contactau migranţi originari din Orientul Mijlociu, în principal Siria, care doreau să ajungă în Germania şi în alte ţări vest-europene.
Liderul grupării - un sirian care este rezident în România de trei ani - menţinea legătura cu alţi organizatori cheie aflaţi la Istanbul. Acesta a acţionat ca un coordonator regional al activităţii infracţionale pe această porţiune a traseului. Se presupune că el a plătit cetăţeni români, de obicei şoferi de taxi privaţi, pentru a transporta migranţii, se mai arată în comunicatul de presă.
Numai în perioada februarie-mai 2024 autorităţile române au depistat cinci cazuri de introducere clandestină în ţară a unui număr total de 70 de migranţi ilegali. Aceştia erau transportaţi în camioane, ascunşi printre mărfuri. Fiecare migrant a plătit între 5.000 şi 10.000 de euro pentru a ajunge la destinaţia finală.