România, lovită de temperaturi de 39 de grade și radiații periculoase


Ultimul update: Joi 13 Iunie 2019 20:58
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2019 19:28
Categorie: Stiri actuale

Trăim o lună a extremelor. În România, s-a instalat canicula după săptămâni de vijelii şi ploi.

Joi, la prânz, în mare parte din ţară, oamenii au resimţit 39 de grade Celsius, cărora li s-a adăugat, un nivel periculos, al radiaţiilor solare. Zeci de persoane au ajuns la spital, după ce au leşinat pe stradă, din cauza arşiţei.

După interminabile coduri galbene sau portocalii de vreme rea, meteorologii au înroşit joi harta României din cauza căldurii excesive. În vestul şi sudul ţării temperaturile resimţite din cauza umezelii, au fost de 38-39 de grade.

Problema este că mulţi au ieşit din case chiar dacă nu aveau treburi urgente şi nu s-au gândit să se protejeze cu umbrele, pălării şi ochelari de soare.

Citește și: Avertisment al meteorologilor: fenomen neplăcut în următoarele zile, din cauza temperaturilor mari

31 de grade arătau termometrele în Capitală, însă din cauza umezelii s-au resimţit. 38. Călătorii din mijloacele de transport în comun fără aer condiţionat au ajuns la destinaţii leoarcă.
 

Radiații periculoase. Sfaturile medicilor
 

Cea mai călduroasă zonă din tramvai e unde se îmbină vagoanele, burduful din cauciuc, de culoare neagră acţionează ca un radiator, frige dacă îl atingi.

Doar în Bucureşti, peste 50 de persoane au sunat la ambulanţă după ce au simţit că se prăbuşesc. Iar căldura nu a fost singura problemă.

Nivelul radiaţiilor Ultraviolete a ajuns în Bucureşti la peste 8, iar specialiştii ne recomandă în aceste condiţii să ne adăpostim. Asta pentru că se pot produce leziuni la nivelul pielii şi al ochilor şi nu vorbim doar de arsuri solare.

Medicii ne previn că la un indice UV de peste 8 ne putem alege cu pete pe piele sau cu leziuni ale corneei dacă nu purtam ochelari cu protecţie solară. În cel mai rău caz, după o expunere îndelungată, poate să apară riscul unui cancer de piele.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Canicula vine cu tratamente speciale pentru animalele de la zoologică din Târgu Mureș
Temperaturile ating pragul caniculei joi. Zonele cu vreme tropicală
Căldură excesivă și disconfort termic. Ce temperaturi vor fi în următoarele zile
FULLSCREEN
România, lovită de temperaturi de 39 de grade și radiații periculoase
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO