Avertisment al meteorologilor: fenomen neplăcut în următoarele zile, din cauza temperaturilor mari


Ultimul update: Joi 13 Iunie 2019 13:33
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2019 13:09
Categorie: Vremea

După ploi, ne confruntăm cu temperaturi sufocante. Zăpuşeala mare a adus și un disconfort termic, care a atins pragul critic. Cel mai rău le-a fost cardiacilor și celor care suferă de boli respiratorii.

Capitala a fost lovită de un val de căldură. Miercuri, la ora 15:00, se înregistrau 32 de grade, însă temperatura resimţită era de 39 de grade.

Asta pentru că aerul a fost încărcat de-a lungul zilei de o umiditate excesivă, din cauză că pământul este îmbibat cu apă, după ploile din ultimele săptămâni.

A fost atins şi pragul critic de disconfort termic, de 80 de unităţi, resimţit din plin de oamenii aflaţi în acel moment pe stradă.

Ne confruntăm cu acest fenomen, pentru că, după o perioadă lungă de ploi, am trecut într-o singură zi la temperaturi de vară, de 30-31 de grade, iar toată apa acumulată în sol se evaporă acum în atmosferă. În următoarele două zile însă, disconfortul termic va fi şi mai accentuat, mai ales în vestul ţării, dar şi în Capitală, unde se vor înregistra temperaturi aproape caniculare, de 34-35 de grade.

Cei mai afectaţi sunt cei care suferă de diabet sau de boli cardiovasculare, dar şi copiii.

În perioada de caniculă, de temperatură crescută, unele doze ale medicamentelor trebuie modificate sau unele scheme terapeutice trebuie modificate. De exemplu, pacienţii cu boli de tiroida. Ei au nevoie de tratament, dar uneori dozele necesare tratamentului se modifică în perioada de căldură foarte mare.

Dinu Mărășoiu, meteorolog de serviciu: "Vineri, acolo unde am avut 35 de grade, e posibil să apară şi un 36 de grade, deci, iată, partea de vest a ţării."

Şi nu suntem singurii care se confruntă în această perioadă cu temperaturi de cuptor. Valul de căldură a acaparat trei sferturi din globul pământesc şi aşa va rămâne cel puţin până la sfârşitul săptămânii.
 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Temperaturile ating pragul caniculei joi. Zonele cu vreme tropicală
Căldură excesivă și disconfort termic. Ce temperaturi vor fi în următoarele zile
VIDEO PROTVPLUS.RO