România încearcă să termine lucrările la 2 din cele 4 stadioane promise pentru EURO 2020
România va încerca să finalizeze lucrările de construcție la doar 2 dintre cele 4 stadioane pe care Guvernul a promis că le va finaliza până la începerea campionatului european de fotbal 2020.
De asemenea, există mari semne de întrebare în privința finalizării lucrărilor de construcție ale căii ferate între Otopeni și Gara de Nord.
Acestea sunt principalele concluzii formulate luni de Gică Popescu, coordonator al acestor lucrări, în prezența premierului Ludovic Orban și a ministrului Lucrărilor publice, dezvoltării și administraţiei, Ion Ștefan și a ministrul Tineretului și Sportului, Marian Ionuţ Stroe.
Guvernul României a promis foarte clar autostrăzi, aeroporturi, linii de metrou și de tren și stadioane. Însă timp de 4 ani n-am reușit să săpăm un nici măcar un metru de tunel sau să punem o cărămidă pe vreun stadion.
Acum, Gică Popescu susține că neterminarea tuturor stadioanelor promise și nici a căii ferate nu va afecta cu nimic organizarea campionatului european.
Cert este că doar stadionul Ghencea va fi gata ”sută la sută”, în timp ce la Stadionul Arcul de Triumf ...este posibil să fie dat în folosință în octombrie 2020.
”Terminarea căii ferate Otopeni - Gara de Nord nu este în plnul de mobilitate pe care Primăria Capitalei împreună cu UEFA și Guvernul României l-au pus în proiect. Este validat de către UEFA, deci din punct de vedere al planului de mobilitate nu avem o problemă. Dacă se va termina calea ferată o vom introduce ulterior în planul de mobilitate, dar, așa cum a fost validat acest plan, nu este calea ferată.
Stadioanele. Va fi foarte bine să le terminăm, cel puțin stadionul Ghencea, pentru că l-am introdus pentru bazele de antrenament pentru EURO 2020 în acest an. Deci, dacă și stadionul Arcul de Triumf va fi gata îl vom introduce și pe acela. Îl vom termina probabil în luna octombrie, undeva în luna octombrie anul viitor, dar nu sunt date ca baze de antrenament pentru UEFA.
În momentul de față ne bazăm pe acest stadion 100 % (Ghencea, n. red.) și Arcul de Triumf, dar Arcul de Triumf nu l-am introdus deocamdată la bazele de antrenament. Ce este important și v-am spus de nenumărate ori, că UEFA nu se uită neapărat cu ochi critici la construcția de stadioane, ci se uită cu ochi critici la cele 12 garanții guvernamentale pe care România și Guvernul României și le-a asumat în dosarul de candidatură, iar aceste garanții guvernamentale sunt realizate în proporție de 95 %.
Deci EURO 2020 se va organiza în condiții excelente, pentru că ceea ce mai avem de făcut nu pune în pericol buna organizare a campionatului european.” - a declarat Gică Popescu.
În 2014, Bucureștiul a primit dreptul, alături de alte 12 orașe, să organizeze campionatul European de fotbal 2020.
Astfel, România va organiza 4 meciuri la campionatul European, iar dacă echipa națională se califică, va juca bineînțeles la București. O țară întreagă are ocazia să trăiască din nou euforia vremurilor când generația de aur bătea Argentina, Columbia sau Anglia. De această dată meciurile vor fi chiar la noi acasă, nu în celălalt capăt al lumii.
Competiția este a 3-a în lume ca mărime după Jocurile Olimpice și Campionatul Mondial de Fotbal.
Sursa: Pro TV
Etichete: guvern, fotbal, campionat, stadioane, gica popescu, EURO 2020,
Dată publicare:
18-11-2019 10:27