Romanca ucisa pe trecerea de pietoni in Italia a fost inmormantata. Motivul pentru care soferul care a omorat-o e inca liber


Ultimul update: Miercuri 04 Februarie 2015 06:45
Data publicarii: Duminica 01 Februarie 2015 18:44
Categorie: Stiri actuale

Sute de oameni din Galati s-au strans, duminica, pentru a o conduce pe ultimul drum pe Loredana Gabriela, tanara de 21 de ani ucisa, saptamana trecuta, in Italia, pe o trecere de pietoni, de un sofer care a fugit de la locul accidentului.

Parintii ei au acceptat ca fata sa fie deconectata de la aparatele care o tineau artificial in viata si sa ii fie donate organele catre patru bolnavi din Peninsula, printre care si un bebelus de 7 luni. Astfel, de dincolo de moarte, Gabriela a salvat alte vieti. A ei, din pacate, s-a stins pentru totdeauna.

Gabriela a plecat din aceasta lume imbracata in rochie de mireasa. Patru preoti au condus-o la groapa. Sute de oameni din trei sate au urcat, rand pe rand, dealul spre casa bunicii ei, acolo unde a fost depus sicriul. Cortegiul a fost condus de tineri calare, cu stergare rosii legate de capastrul cailor, asa cum e obiceiul locului.

Gabriela le-a zambit tuturor din poza imprimata pe tricourile purtate de cei care au cunoscut-o si au iubit-o. Pana si cerul a plans pentru ea.

Iordache Chiosac, unchiul Gabrielei: "Ei i-a placut viata. A facut totul pentru viata! N-a gresit cu absolut nimic. Ea o sa fie vesnic in amintirea noastra."

Membrii familiei s-au impacat cu ideea ca asa i-a fost destinul. Gabriela era de 3 ani in Italia. Lucra intr-un local din Cortina d`Ampezzo Acum o saptamana, se intorcea de la serviciu, cand a fost lovita mortal de o masina.

Gabriela nu ar fi trebuit sa se mai afle in Italia, insa a fost de acord sa mai stea o saptamana in plus decat era prevazut in contract. Daca nu s-ar fi intamplat asta, poate ca ar fi venit acasa si ar fi fost in viata, spun cunoscutii.

Liviu Palade, verisorul Gabrielei: "Imi pare rau pentru ea. Viata a fost foarte scurta. Speram ca acolo sus cineva sa aiba grija de ea. Pentru ca noi n-am putut sa avem grija de ea."

Intre timp, in Italia, presa vorbeste putin despre soferul care a accidentat-o pe Gabriela si a fugit de la locul accidentului cand victima sa inca mai traia. A lasat-o pe biata fata sa zaca in strada. Se stie doar ca este un barbat 26 de ani, instructor de schi. Patronul sau a trimis un mesaj de condoleante familiei, in Romania.

Angela Pierobon, comandant Politia Cortina D'Ampezzo: "E liber, da, pentru ca pentru acuzatia de vatamare corporala legea nu prevede arestarea, Loredana era vie atunci, nu il puteam aresta. In aceste ore se fac cercetari, tanarul va avea un proces. Acum acuzatia s-a transformat in ucidere din culpa."

Prietenii Gabrielei au facut o cheta pentru a ajuta familia. Au vandut mai multe pachete de dulciuri pe care au lipit poza ei, dar si un articol din ziar in care se specifica gestul generos al familiei tinerei de a-i dona organele.

Moartea Gabrielei a salvat alte patru vieti: un bebelus de sapte luni din Bergamo, un pacient din Verona si alti doi din Milano ii vor fi recunoscatori pentru totdeauna.

VIDEO PROTVPLUS.RO