Risipa alimentară de Crăciun. Cum să eviți irosirea banilor și a resurselor
Cantități uriașe de produse alimentare ajung la gunoi după mesele bogate de Crăciun, o risipă financiară și de resurse pe care fiecare dintre noi o poate evita sau măcar limita prin câteva măsuri simple.
Numai în Europa aproximativ 88 de milioane de tone de deșeuri alimentare sunt produse în fiecare an. Iar în Uniunea Europeană gospodăriile generează mai mult de jumătate din totalul deșeurilor alimentare.
Sărbătorile, în special Crăciunul, sunt un prilej de acumulare a unor mari cantități de mâncare, iar mare parte din acestea sunt aruncate mai târziu. Există, totuși, câteva măsuri simple pe care le putem aplica pentru a reduce aceste deșeuri alimentare, relatează Euronews.
Pierre Condamine este responsabilul pentru politica de deșeuri la Zero Waste Europe. Cea mai bună abordare pentru a evita să arunci mâncare la gunoi este să-ți schimbi de la început modul de gândire, spune el.
„Primul sfat este să gătești cu o abordare preventivă. Asta include calcularea exactă a cantității de mâncare necesară și adaptarea în consecință a rețetelor”, spune el.
Mai multe detalii, pe Spot Media.