Reacția vloggerului Alexandru Bălan “Colo”, scos cu cătușe din secția de poliție

×
Codul embed a fost copiat

Vloggerul Colo, care a instigat pe internet la hărțuire sexuală împotriva adolescentelor, a fost reținut, marți seară, de poliţişti.

Vloggerul, cu numele real de Alexandru Bălan, este urmărit pe YouTube de peste 850.000 de persoane, majoritatea copii.

Pe numele lui Alexandru Bălan a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acuzația fiind de instigare publică, o acuzație destul de rar invocată de autoritățile judiciare.

De data aceasta, libertatea de exprimare este considerată extrem de periculoasă, astfel că după mai multe plângeri formulate împotriva vloggerului, s-a ajuns la aceast dosar penal cu implicații grave.

Vloggerul Colo a intrat în atenţia oamenilor legii şi a opiniei publice, după ce a instigat la hărţuire sexuală împotriva adolescentelor, într-u filmuleţ postat pe contul său de YouTube.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Vloggerul Alexandru Bălan a fost audiat mai bine de trei ore de poliţiştii din cadrul Secţiei 9 din Bucureşti.

La ieşirea din secţie, bărbatul de 28 de ani a ridicat doar o dată privirea din pământ şi s-a uitat spre jurnaliştii care îl aşteptau.

Vloggerul este urmărit pe YouTube de peste 850.000 de persoane, majoritatea copii. Un clip postat pe YouTube, în care povesteşte, cu un limbaj explicit, cum ar proceda cu o minoră de 16 ani, l-a adus în vizorul poliţiei.

Alexandru Bălan Colo: "Astăzi am văzut o fată, cred că avea 16 ani, i-am văzut toată .... Sincer vă spun mi-a plăcut, de ce să mănânc ... Dar aia merită ... Adică la modul .., să o ..., să îi zici o .., să îi dai ..., să o ... eu am nişte fetişuri mai ciudate."

Psihologii spun că aceste păreri toxice se imprimă în personalitatea copiilor tocmai pentru ca vloggerii sunt consideraţi idoli de către adolescenţi.

Bogdan Ion, psiholog: "Statul o să facă sau nu o să facă un lucru, dar accesul nostru ca părinţi este direct la copii, iar dacă nu ne implicăm la timp ne va costa mult mai mult. Ne va costa în termenii de ceea ce se întâmpla cu adolescenţii noştri când cresc şi aici nu mă refer doar la viol pentru că sunt încurajări venite şi pentru a abandona studiile."

La scurt timp după ce a creat un val de indignare pe rețelele sociale, vloggerul a revenit cu un nou videoclip, în care îşi cerea scuze.

Alexandru Bălan Colo: "Aceste clip a fost extras dintr-un live de al meu de acum câţiva ani, nu reprezintă valorile mele."

Alexandru Bălan urmează să fie prezentat în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Ce riscă vloggerul Colo

 

În ceea ce privește viitorul vloggerului, veștile sunt relativ bune pentru acesta, ținând cont de faptul că nu va mai ajunge în fața unui judecător de drepturi și libertăți.

Potrivit codului penal, măsura arestării preventive poate fi prelungită doar în cazul în care suspecții riscă pedepse de peste 5 ani de închisoare, în timp ce, în cazul vloggerului, pedeapsa pe care o riscă este de 3 ani de închisoare.

În schimb, Alexandru Bălan riscă să primească interdicția de a mai apărea în mediul online.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Surse: Vloggerul Colo a fost reținut de Poliție după ce a incitat la viol
Surse: Vloggerul Colo a fost reținut de Poliție după ce a incitat la viol

Vloggerul Alexandru Bălan, zis Colo, care a incitat la viol, a fost audiat marți seara la Secția 9 de Poliție din București. Conform unor surse Știrile PRO TV, acesta a fost reținut, fiind scos în cătușe din sediul Poliției.

Recomandări
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar ar fi cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”

Primarul general Nicuşor Dan este de părere că bătălia electorală pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024 se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.