Reacția unui medic care tratează bolnavii de coronavirus după ce a primit un buchet de flori


Ultimul update: Miercuri 18 Martie 2020 11:03
Data publicarii: Marti 17 Martie 2020 19:24
Categorie: Stiri Sociale

''Un gând bun ne dă întotdeauna putere să mergem mai departe, iar împreună, ca o echipă, vom depăşi această perioadă extrem de dificilă''.

O spun doctorii de la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală, cei care sunt în prima linie în lupta împotriva infecţiei COVID 19. Sunt pregătiţi şi ştiu ce au de făcut pentru pacienţii lor, dar au nevoie în aceste zile ca noi toţi să le fim alături.

Cu lacrimi în ochi, doctoriţele şi asistentele de la Institutul Matei Balş au primit în dar câte un buchet de flori. Reprezentanţii unei flor[rii s-au gândit că în aceste zile încărcate au nevoie de sprijin moral.

Veronica Ilie: Muncă multă, multă presiune, de la o zi la altă lucrurile se schimbă şi când spunem că nu mai putem. Gestul acesta m-a emoționat.
Reporter: Se gândesc oamenii de afară la dumneavoastră?
Veronica Ilie: Să ştiţi că da. Primim mesaje de încurajare, de felicitare, contează foarte mult pentru psihicul nostru.

Tudorița Mărgineanu: ''A fost puţin cu spaimă, dar acum vrem să fie totul bine. avem tot ce ne trebuie, materiale, echipamente, încercam să nu ne panicăm.''

Institutul Matei Balş din Capitală a primit în urmă cu 3 săptămâni primul pacient infectat cu noul virus. Acum, aici, sunt aproape 30 de bolnavi.

Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel: ''Stresul este cât casa, fiind o problemă nouă şi neucnoscând toate partciularitățile evolutive trebuie să ne informăm tot timpul. Am bucuria să am personal foarte dedicat, ştiu ce au de facut.''

La Matei Balş există şi o secţie de pediatrie.

Medic: ''Te doare durerea copilui, a mamei... suferim împreună, dar încercăm să trecem, peste toate.''

Bolnavii infectaţii cu noul virus sunt internaţi în 4 secţii, iar numărul creşte de la o zi la alta. În toată această nebunie, reprezentanţii Institutului trebuie să se asigure că personalul medical este suficient şi foarte important - protejat.

Prof. Dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societății Române de Microbiologie: ''Principala forţă din societate, care trebuie protejată şi sprijinită în acest moment, este personalul medial. Dacă nu vom avea medici, asistente, infirmiere nu vom putea trece peste această criză.''

Din păcate, în această perioadă grea apar şi incidente neplăcute. S-a întâmplat la spitalul Victor Babeş cu unul dintre paicenți.

Manager: ''Își dădea masca jos şi tușea către personal. Personalul era echipat, dar era o măsură suplimentară de protecţie... tușea forţat... a spus că este datoria noastra să îl îngrijim. Atunci i-am explicat că îl vom reclama şi s-a liniștit.''

Din fericire, a fost doar un episod izolat şi fără urmări.

VIDEO PROTVPLUS.RO