RCS&RDS a scos din grila televiziunile Look TV si Transilvania LIVE. Unde se va vedea Liga 1 incepand din aceasta toamna

RCS

RCS&RDS a scos, luni, din grilele sale Look TV si Transilvania Live, care vor difuza Liga 1, intrucat aceste televiziuni au decis sa renunte de la 1 iulie la regimul "must carry" si sa solicite tarife pentru retransmisie din partea cablistilor.

Compania de telecomunicatii RCS&RDS a scos luni, 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic si digital televiziunile Look TV si Transilvania Live (care s-a transformat recent in Look Plus), la nivelul intregii tari, inclusiv in Bucuresti, conform surselor citate.

Look TV si Transilvania Live nu erau retransmise si pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS. Pe de alta parte, potrivit unor speculatii aparute pe piata audiovizualului, reprezentantii Look TV si Transilvania Live ar fi solicitat de la operatorii de cablu un pret de aproximativ 7 lei pe abonat pe luna pentru retransmisia acestora incepand cu 1 iulie, dorind ca aceste televiziuni sa fie difuzate in pachetele de baza ale cablistilor si nu in pachete separate, pentru care abonatii sa opteze daca vor sau nu sa plateasca.

Pana in prezent, compania UPC si platforma sa de satelit, Focus Sat, dar si reteaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anuntat, prin intermediul unor comunicate de presa, ca vor difuza meciurile din campionatul Ligii 1 si din Cupa Ligii in urmatorii cinci ani.

Conform surselor citate, UPC si Focus Sat, pe de o parte, si iNES IPTV, pe de alta parte, au semnat acorduri de distributie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor doua televiziuni Look TV si Look Plus, care vor difuza meciurile din Liga 1 si din Cupa Ligii.

In schimb, compania de telecomunicatii RCS&RDS a anuntat, pe 29 mai, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca a depus plangere la Consiliul Concurentei impotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, intrucat "vanzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a facut cu incalcarea legislatiei concurentei".

Pe de alta parte, este de asteptat ca si alti operatori mai mari sau mai mici de cablu din tara sa scoata din grilele lor televiziunile Look TV si Transilvania Live, in conditiile in care aceste televiziuni au decis sa renunte la regimul "must carry" incepand cu data de 1 iulie si sa solicite tarife pentru retransmisie din partea cablistilor.

Look TV si Transilvania Live se aflau pe lista televiziunilor "must carry", care sunt obligatorii la retransmisie pentru toti cablistii din Romania, in conformitate cu Legea audiovizualului. Look TV se afla pe locul 21 pe aceasta lista, iar Transilvania Live, pe locul 26, conform documentului publicat pe site-ul Consiliului National al Audiovizualului.

Lista "must carry" se aplica doar operatorilor de cablu, nu si platformelor de satelit (DTH). Televiziunile incluse in aceasta lista, care a fost publicata de CNA pe 4 februarie 2014, s-au declarat libere la retransmisie si fara conditionari tehnice sau financiare.

Televiziunile generaliste Look TV si Transilvania Live au anuntat, pe 2 aprilie, intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX, ca au incheiat un memorandum de intelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea in direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I si Cupa Ligii.

Conform comunicatului respectiv, societatea Transilvania Look S.A., care detine licenta audiovizuala a televiziunii Look TV, si societatea NCN Studio TV S.A., care detine licenta Transilvania Live, au semnat o intelegere (Memorandum of Understanding) cu Intel Sky Broadcast Ltd., compania care a semnat, in data de 4 martie 2014, contractul de cesiune de drepturi mass-media prin care Intel Sky Broadcast Ltd a achizitionat de la Liga Profesionista de Fotbal drepturile comerciale de mass-media privind meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga I pentru perioada 2114 - 2019 si din cadrul Cupei Ligii pentru perioada 2015 - 2019.

Potrivit memorandumului de intelegere semnat, Intel Sky Broadcast Ltd. va dobandi dreptul de proprietate asupra societatilor Transilvania Look S.A. si NCN Studio TV S.A., iar cei doi radiodifuzori vor primi drepturile aferente difuzarii in direct, dar si pentru inregistrari, rezumate, difuzare online si pe mobil a meciurilor de fotbal din Campionatul Liga I si din Cupa Ligii.

Totodata, potrivit comunicatului, Transilvania Look S.A. si NCN Studio TV S.A. au fost imputernicite sa initieze negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale (indiferent de tipul de retele folosite - cablu sau acces prin satelit) cu privire la conditiile in care se va efectua in viitor retransmisia televiziunilor Look TV si Transilvania Live.

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionista de Fotbal va incasa anual de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon in cei cinci ani.

Pe de alta parte, CNA a analizat, in sedinta din 13 mai, mai multe documente de la societatea Transilvania Look S.A., care detine licenta audiovizuala a televiziunii Look TV, si de la societatea NCN Studio TV S.A., care detine licenta Transilvania Live.

Cele doua societati au solicitat CNA acordul de principiu pentru a-si modifica actionariatul, in sensul intrarii in actionariatul lor a Intel Sky Broadcast Ltd. din Malta. Societatile care detin licente audiovizuale au obligatia sa notifice CNA in legatura cu orice modificare aparuta in licenta, in conformitate cu legislatia audiovizualului.

Potrivit informatiilor obtinute de MEDIAFAX pe 16 iunie, actionarii NCN Studio TV S.A., firma care detine licenta Transilvania Live, sunt Intel Sky Broadcast Ltd. (99,4051%) si Mariana Muresan (0,5949%), iar actionarii Transilvania Look S.A., care detine licenta audiovizuala a televiziunii Look TV, sunt Intel Sky Broadcast Ltd. (99%) si Arpad Paszkany (1%).

Asociatii Intel Sky Broadcast Ltd. sunt Librum Investment Inc din Seychelles (care detine 1199 de actiuni) si Michel Kilindo (care detine o singura actiune). La randul sau, societatea Librum Investment il are ca actionar unic pe Benno Heidelberger din Elvetia.

Pe de alta parte, in 19 iunie, CNA a aprobat transformarea in Look Plus a televiziunii Transilvania Live.

Citește și...
"1 milion de abonati au fost grav afectati" Anuntul facut de RCS&RDS despre Eurosport

RCS & RDS a emis doua comunicate de presa in care isi prezinta partea in scandalul cu Eurosport.

Informatii in premiera. RCS&RDS are jumatate din piata de servicii de internet fix din Romania
Informatii in premiera. RCS&RDS are jumatate din piata de servicii de internet fix din Romania

Compania RCS&RDS, controlata de antreprenorul roman Zoltan Teszari din Oradea, a castigat in doi ani si jumatate aproximativ o jumatate de milion de clienti noi pentru serviciile de internet fix.

Recomandări
Kievul îi presează pe aliații occidentali să trimită urgent rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă moderne
Kievul îi presează pe aliații occidentali să trimită urgent rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă moderne

În perspectiva unei noi ofensive rusești în primăvară, ori chiar în februarie, pentru a marca un an de la invazie, Kievul face demersuri pentru a primi de la aliați atât rachete cu rază lungă de acțiune, cât și avioane de luptă moderne.

Haos pe șoselele România, din cauza vremii. Trei drumuri naţionale sunt în continuare închise
Haos pe șoselele România, din cauza vremii. Trei drumuri naţionale sunt în continuare închise

Centrul Infotrafic anunţă că, duminică, trei dumuri naţionale sunt în continuare închise din cauza vremii şi sunt impuse restricţii de tonaj pe câteva sectoare de drum.

Partidul cancelarului Nehammer a pierdut alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară
Partidul cancelarului Nehammer a pierdut alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară

După rezultate parțiale, partidul cancelarului austriac Karl Nehammer a suferit o înfrângere drastică în alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară.