DNA: Societatea RCS RDS este invinuita de dare de mita si spalare de bani in dosarul drepturilor de televizare a meciurilor

sediul DNA

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat intr-un comunicat de presa ca procurorii au finalizat "procedura de aducere la cunostinta a invinuirii" fata de societatea RCS RDS, precum si fata de fostul director al acestei firme, Serghei Bulac.

Astfel, conform sursei citate, Serghei Bulac este acuzat de spalare de bani, iar societatea RCS RDS SA de dare de mita si spalare de bani.

Tot in acest dosar mai este acuzata si societatea Bodu SRL de complicitate la luare de mita si spalare de bani, iar SC Integrasoft SRL (la data faptei detinuta de SC RCS & RDS SA) de complicitate la spalare de bani.

Anterior, in aceeasi cauza, DNA a dispus urmarirea penala fata de fostul sef al LPF Mitica Dradomir, si Ioan Bendei, fost administraor la RCS.

"In perioada aprilie 2009 - mai 2011, inculpatul Dumitru Dragomir, in calitate de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), a pretins suma de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la suspectul Bendei Ioan, administrator al SC RCS & RDS SA, in scopul atat de a indeplini cat si de a nu indeplini acte privitoare la indatoririle sale de serviciu precum si de a indeplini acte contrare acestora.

Citește și
Mitica Dragomir si Mircea Sandu, carton
Dumitru Dragomir si Mircea Sandu au obtinut o amanare de o luna. Povestea cu care Mitica i-a convins pe magistrati
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Banii respectivi, au fost pretinsi si primiti de inculpatul Dumitru Dragomir in contextul executarii, in perioada respectiva, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, incheiat la data de 08.04.2008 intre L.P.F. si consortiul constituit din doua societati comerciale, printre care si societatea administrata de suspectul Bendei Ioan.

Aceasta suma de bani a fost disimulata ulterior, sub forma unor plati facute in cadrul unui contract de asociere in participatiune incheiat intre SC Bodu SRL (controlata de inculpatul Dumitru Dragomir) si compania de televiziune prin cablu." - se arata in comunicatul DNA.

DIGI: Nu anticipam ca investigatia DNA va reprezenta o interferenta semnificativa in operatiunile curente

Reprezentantii DIGI Communications, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii din Romania si Ungaria, au anuntat miercuri ca nu considera ca ancheta initiata de DNA va reprezenta o interferenta semnificativa in ceea ce priveste operatiunile curente si au anuntat ca vor coopera in cadrul anchetei.

Digi Communications NV este o companie inregistrata in Olanda, prin intermediul careia omul de afaceri Zoltan Teszari controleaza cea mai mare afacere, compania RCS & RDS, ce detine cea mai mare retea de cablu TV din Romania si a patra companie de telefonie mobila, Digi Mobil.

In aprilie, compania a anuntat ca se listeaza pe Bursa de Valori de la Bucuresti (BVB).

In 16 mai, actiunile companiei au inceput sa fie tranzactionate. Tot in 16 mai, directorul general al RCS & RDS, Serghei Bulgac, a fost instiintat cu privire la efectuarea urmaririi penale de catre DNA intr-un dosar in care este suspectat de spalare de bani, potrivit comunicatului.

”Posibilitate intamplarii acestui lucru pe parcursul desfasurarii anchetei DNA a fost anticipata si adusa la cunostinta investitorilor in cadrul prospectului. Societatea continua sa coopereze deplin in cadrul anchetei si considera ca RCS & RDS S.A. Si actualii si fostii membri ai conducerii sale au actionat corect si in conformitate cu legea. In prezent societatea nu anticipeaza ca investigatia va reprezenta o interferenta semnificativa in ce priveste desfasurarea operatiunilor sale curente”, se arata in comunicatul publicat miercuri de companie, potrivit News.ro.

Potrivit companiei, DNA a anuntat in mod oficial, in 5 mai, actuali si fosti membri ai conducerii RCS & RDS, cu privire la efectuarea urmaririi penale fata de acestia, in calitate de suspecti in legatura cu savarsirea infractiunilor de dare de mita si spalare de bani, in legatura cu un contract de asociere incheiat in anul 2009 intre RCS & RDS S.A. si Bodu.

Listarea DIGI este cea mai mare listare privata din istoria BVB.

Pretul actiunilor in cadrul ofertei a fost de 40 lei pe actiune, la acest pret, valoarea ofertei fiind de peste 944 milioane lei (207 milioane euro). Anterior, recordul era detinut de MedLife, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale private din Romania, care a reusit anul trecut sa stranga din piata 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitori.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Mitica Dragomir, pus sub control judiciar de procurorii DNA.
Mitica Dragomir, pus sub control judiciar de procurorii DNA. "M-am invatat cu acuzatiile precum cateaua la prune"

Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, este cercetat sub control judiciar pentru ca ar fi luat mita 3,1 milioane de euro de la fostul administrator al RCS&RDS Ioan Bendei

Dumitru Dragomir si Mircea Sandu au obtinut o amanare de o luna. Povestea cu care Mitica i-a convins pe magistrati
Dumitru Dragomir si Mircea Sandu au obtinut o amanare de o luna. Povestea cu care Mitica i-a convins pe magistrati

Fostii sefi ai fotbalului romanesc, Mircea Sandu si Mitica Dragomir, au aparut luni in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti in incercarea de a-si salva libertatea.

Kovesi, despre acuzatiile aduse in dosarul Intact-RCS/RDS:
Kovesi, despre acuzatiile aduse in dosarul Intact-RCS/RDS: "Atacurile defaimatoare la adresa mea vor impune un demers ferm"

 Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sustine ca atat la data inregistrarii la DNA a dosarului Intact-RCS/RDS, cat si pe durata instrumentarii acestuia nu a cunoscut personal si nu a discutat cu nicio persoana din conducere companiei.

Mitica Dragomir face dezvaluiri in dosarul privind vanzarea drepturilor TV pentru meciuri. Cine ar fi intermediat afacerea
Mitica Dragomir face dezvaluiri in dosarul privind vanzarea drepturilor TV pentru meciuri. Cine ar fi intermediat afacerea

Mitica Dragomir este pus pe facut dezvaluiri. Joi, a povestit in sala de judecata ca afacerea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Romania ar fi fost intermediata de un ofiter KGB.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.